Redactia.ro
Home » Știri » Studenții nu vor mai avea gratuitate la tren. Cîțu: ”Nu văd un capăt de țară

Studenții nu vor mai avea gratuitate la tren. Cîțu: ”Nu văd un capăt de țară

Studentii-nu-mai-pot-calatori-gratuit-cu-trenul

Studenții nu vor mai putea călători gratuit cu trenul, anunță premierul Florin Cîțu. În schimb, se va reveni la călătoria cu bilet redus de 50%.

Studenții nu vor mai avea gratuitate la tren. Cîțu: ”Nu văd un capăt de țară”

Călătoria gratuită cu trenul pentru studenți nu va mai fi valabilă. Premierul Florin Cîțu a precizat că se va reveni, în schimb, la călătoria cu bilet redus. ”Nu văd aici un capăt de țară!”, a mai punctat prim-ministrul.

Timp de trei ani, studenții s-au putut bucura de călătoria gratuită cu trenul. Iată că, acum, această facilitate nu va mai fi valabilă.

„Se revine la 50% reducere la transportul cu trenul pentru studenți. Nu văd aici un capăt de țară”, a declarat premierul. Acesta a mai adăugat că în țari precum Franța sau Austria, studenții nu călătoresc gratuit cu trenul.

Întrebat despre declarația liderului PNL, Ludovic Orban, potrivit căruia s-ar putea menține gratuitatea transportului pentru studenţi, însă doar pe ruta dintre localitatea de domiciliu şi cea în care îşi fac studiile, Florin Cîțu a spus: „Ne uităm și la această variantă, sunt mai multe variante, dar eu vă zic ce vedem în Uniunea Europeană. România este cam singura țară unde se dau astfel de gratuități. Am fi noi cei mai generoși și nu suntem cei mai bogați”.

Vicepremierul Dan Barna a mai precizat că pe toată perioada anului studenții vor avea parte de reducere, și nu doar cât vor merge la școală.

„În momentul de față, propunerea este ca studenții să aibă gratuitate de 50% pe toată perioada anului, nu doar în perioada anului școlar. Este un lucru care se găsește la momentul de față în abordarea bugetară”, a spus și vicepremierul Dan Barna.

Ce spun stundenții despre eliminarea gratuității

Înainte de a fi hotărâtă această măsură, reprezentantul ANOSR a declarat că studenţii se gândesc la proteste.

„Vom solicita studenţilor din ţară să trimită adrese către mailul lui Florin Cîţu pentru a arăta opoziţia la această decizie, dacă se va continua (cu această propunere – n.r.) ne gândim şi la acţiuni la protest”, a declarat acesta.

Pe data de 1 februarie 2017, a intrat în vigoare legea potrivit căreia studenții pot călători gratuit cu trenul. În acea perioadă, ne aflam sub guvernarea PSD, reprezenată de fostul premier Sorin Grindeanu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: