Redactia.ro
Home » Știri » Trenul Gara de Nord-Aeroportul Otopeni va circula de duminică. Cât va costa biletul

Trenul Gara de Nord-Aeroportul Otopeni va circula de duminică. Cât va costa biletul

De duminică, 13 decembrie, se va putea circula cu trenul către Aeroportul Otopeni. Călătoria va dura aproximativ  20 de minute, iar biletul va costa 4 lei.

Se va putea circula cu trenul către Aeroportul Otopeni

Trenul Gara de Nord-Aeroportul Otopeni va circula pentru prima oară, la sfârșitul acestui weekend, duminică, 13 decembrie. La un interval de 40 de minute și cu o durată a călătoriei de aproximativ 20 de minute, prețul unui bilet va fi de 4 lei, a anunțat ministrul Transporturilor, Lucian Bode, informează Digi 24.

”Am avut astăzi discuții pe marginea acestui tarif pe calea ferată, ținând cont de Metodologia de calcul a tarifelor maximale pentru transportul de călători pe calea ferată, dar și de discuțiile purtate cu operatorii feroviari și cu partenerii sociali, acestia fiind de acord cu propunerea MTIC, în privința pretului călătoriei. Sunt în măsură să vă spun că am reușit să ajungem la un consens și să anunț că prețul unei călătorii pe această rută este de 4 lei”, a declarat Lucian Bode într-o postare publicată pe Facebook.

Lucian Bode a mai precizat că proiectul a fost unul complex, bazat pe o arhitectură unică.

”Proiectul a fost unul complex”, a spus Bode. „S-au construit 3 podețe, 1 viaduct, 1 stație de cale ferată și un punct de oprire în orașul Otopeni și s-a realizat racordul de cale ferată la Terminalul T1 sosiri din Aeroport. Arhitectura stației are caracter unicat și este o structură spațială dispusă sub forma unui arc de cerc”,  potrivit lui Lucian Bode.

Reprezentanții Metrorex au trasmis, într-un comunicat, că un tren de tipul Săgeata Albastră, va pleca de la Aeroportul Otopeni, duminică, 13 decembrie, de la ora 00:31 și va ajunge la Gara de Nord la 00:56.

Pe data de 14 septembrie a fost făcută prima călătorie test cu trenul Gara de Nord-Aeroportul Otopeni.

”Eu am fost astăzi într-o probă-test, într-o verificare pentru tot ceea ce credem noi că se va întâmpla undeva la sfârşitul lunii octombrie, când vom finaliza cei 8 kilometri de linie dublă. De la Gara de Nord până la Otopeni sunt 19,5 kilometri. Pe 8 kilometri între Mogoşoaia şi Baloteşti se modernizează linia, vom avea linie dublă. Se construieşte acel tronson de 3 kilometri, pasarela peste DN1, nou, de la zero. Dacă vă puteţi imagina: este primul tronson de linie de cale ferată construit în România de la zero după 1989. Aşadar, suntem într-un progres fizic de peste 98%, vom realiza cel mai probabil săptămâna viitoare primele deplasări cu invitaţi, cu presa, aşa cum am făcut şi la metrou. (…) Noi credem că o dată cu noul Mers al Trenurilor, 12 decembrie, din acel moment, de la Gara de Nord la Otopeni, sau de la Otopeni la Gara de Nord vom parcurge cei 19,5 kilometri în 15-17 minute”, a spus, atunci, ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Proiectul a fost pus în vigoare prin fonduri europene nerambursabile. Valorea lui a fost de 398,1 milioane de lei

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: