Redactia.ro
Home » Știri » Studenții vor putea beneficia de burse în valoare de până la 100.000 de euro. Ce trebuie să facă tinerii pentru a obține acest lucru

Studenții vor putea beneficia de burse în valoare de până la 100.000 de euro. Ce trebuie să facă tinerii pentru a obține acest lucru

Burse

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș a anunțat că studenții vor putea primi burse în valoare de până la 100.000 de euro pentru proiecye de antreprenoriat.

Mulțin tineri și studenți cu vârste între 16 și 29 de ani vor putea beneficia de măsurile compensatorii.

Studenții pot primi burse de până la 100.000 de euro

Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene a declarat vineri, într-o conferință de presă că studenții vor putea beneficia de burse în valoara de până la 100.000 de euro pentru proiecte de antreprenoriat.

De asemenea, cealaltă măsură, tot pentru tineri şi studenţi cu vârste între 16 şi 29 de ani, să fie beneficiarii măsurilor compensatorii în ceea ce priveşte încadrarea în câmpul muncii. Practic, apelul de proiecte presupune ca, pentru acele afaceri pe care le vom selecta, să putem acorda granturi între 40.000 de euro, până la 100.000 de euro”, a afirmat Boloș.

Totodată, ministrul fondurilor Europene a menționat că studenții beneficiează de alte două forme de sprijin. Mai exact, subvenționarea locurilor de muncă pe perioada implementării proiectelor și acordarea unor burse studențești pe perioada în care are loc stagiul de practică și participarea la cursuri de întreprindere simulată.

Au fost organizate sesiuni de dezbateri cu studenți

Marcel Boloș a declarat că până la definitcarea structurii noului program Innotech Studio, au fost organizate șase dezbateri cu studenți, unde au fost pune la punct toate detaliile acestui proiect.

Alături de vicepremierul Raluca Turcan, ministrul a susținut astăzi o conferință de presă la sediul Guvernului pentru lansarea apelului de proiecte INNotech Student.

Conform Știrile Protv, proiectul are o valoare totală de 20 de milioane de euro, finanțat prin Programul Operațional Capital Uman și prevede crearea unui număr de 4.875 de locuri de muncă noi.

De asemenea, proiectul vizează finanțarea schemelor antreprenoriale ale studenților români din domenii inovatoare care aduc o valoare reală.

Acest program își propune să încurajeze tinerii și studenții să își pună în aplicarea viziunea și spiritul antreprenorial.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: