Redactia.ro
Home » Stil de viață » Studiu alarmant pentru mame! O mamă bolnavă de cancer și-ar putea infecta copilul fără să știe

Studiu alarmant pentru mame! O mamă bolnavă de cancer și-ar putea infecta copilul fără să știe

Studiu alarmant pentru mame! O mamă bolnavă de cancer și-ar putea infecta copilul fără să știe

Un studiu a arătat că o mamă bolnavă de cancer și-ar putea infecta copilul fără să știe. Potrivit acestuia, bebelușii pot inhala celule canceroase de la mamă în timpul nașterii. 

O mamă bolnavă de cancer și-ar putea infecta copilul

O echipă de cercetători din Japonia a publicat un nou studiu care arată că există o posibilă transmiterea vaginală a celulelor canceroase de la mame care suferă de cancer de col uterin la copii în momentul nașterii. Potrivit oamenilor de știință, prevenția prin vaccinarea împotriva HPV ar preveni astfel de metode de transmitere.

”Transmiterea de la mamă la bebeluș în timpul nașterii vaginale este teoretic posibilă. Dacă mama are cancer de col uterin, copilul poate fi expus la celule bolnave prin fluidele din canalul de naștere și poate aspira celulele canceroase în plămâni”, a explicat unul dintre cercetători.

O mamă bolnavă de cancer și-ar putea infecta copilul fără să știe! Oamenii de știință au ajuns la aceste concluzii după apariția unor cazuri de cancer de plămân la doi pacienți tineri, un bebeluș de 23 de luni și un băiat de șase ani. În ambele cazuri, pacienții s-au prezentat la spital cu simptome iar analizele medicale au dezvăluit tumori canceroase în plămânii băieților.

Ambii pacienți au primit chimioterapie, apoi țesutul canceros a fost îndepărtat prin intervenții chirurgicale. Oamenii de știință au concluzionat că boala copiilor a fost cauzată prin transmiterea de tumori de la mame, potrivit Science Alert.

În majoritatea cazurilor care implică transmiterea cancerului de la mamă la copil, transmiterea prin placentă rezultă în răspândirea cancerului la creier, oase, ficat și alte țesuturi, inclusiv plămâni. În cazul de față, doar plămânii au fost afectați.

De ce ne îmbolnăvim de fapt de cancer

Un oncolog turc a explicat de ce ne îmbolnăvim de fapt de cancer. Acesta a explicat clar care sunt alimentele care duc la cancer și care ar trebui evitate cât de mult putem.

”Cancerul este cauzat în proporție de 90% de factorii de mediu. Restul de 10% sunt factorii genetici.. Dintre factorii de mediu, pe primul loc este fumatul, apoi condițiile de viață, obezitatea și produsele aditivate. Dacă renunțăm la fumat, dacă avem grijă de mâncăm și dacă nu trăim în orașe poluate avem mari șanse să nu ne îmbolnăvim de cancer niciodată. Chiar dacă nu avem un procent clar stabilit, considerăm că produsele alimentare reprezintă o cauză de 30%.  În ceea ce privește produsele alimentare, putem spune că printre aditivi se numără nitrații care prelungesc viața produselor. În corp există nitrați, așa cum am spus, și nitriți. Nitrații se transformă în nitriți, devenind cancerogeni. 

În special produsele cu termen lung de valabilitate și produsele rafinate reprezintă factori cancerogeni cu risc ridicat. În produsele alimentare există mulți aditivi.  

Investigațiile medicale sunt foarte importante. Investigațiile pentru cancerul la sân trebuie să înceapă după 40 de ani iar pentru cancerul de colon după 50 de ani. Dacă începeți din timp investigațiile, pacientul se vindecă complet. Dacă întârziți, pacientul moare”, a explicat la Antena 3, Prof. Dr. Duygu Derin, medic oncolog.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: