Redactia.ro
Home » Știri » Studiu: Varianta indiană a Covid-19 este mult mai periculoasă decât cea britanică

Studiu: Varianta indiană a Covid-19 este mult mai periculoasă decât cea britanică

Varianta indiana a coronavirusului

Cercetătorii au ajuns la o nouă concluzie! Indian SARS-CoV-2 Genomic Consortia (INSACOG) şi  National Centre for Disease Control (NCDC) au descoperit că Delta, varianta coronavirusului detectată în India, este cu 50% mai contagioasă decât cea Alfa, detectată prima dată în Regatul Unit. 

Studiu: Varianta indiană a Covid-19 este mult mai periculoasă decât cea britanică

Zilnic, în India, se înregistrează 400.000 de cazuri pe zi cu varianta indiană a coronavirusului, Delta. Delta, varianta B.1.617 şi tulpina sa secundară B.1.617.2 se răspândesc într-o masă foarte mare, potrivit cercetătorilor de la Indian SARS-CoV-2 Genomic Consortia (INSACOG) şi  National Centre for Disease Control (NCDC)..

Potrivit studiului, varianta Delta are un grad înalt de “transmisibilitate (…) care este cu până la 50% mai mare decât B.1.1.7, varianta Alfa detectată pentru prima oară în Marea Britanie, ca urmare a unei încărcături virale mai mari şi o capacitate mai mare de penetrare a sistemului imunitar. Deşi datele sugerează că o creştere timpurile a cazurilor a avut loc între ianuarie şi februarie, asociată variantei britanice şi celebrării unor ritualuri religioase cu o amplă participare de persoane, în săptămânile ulterioare datele arată “o recrudescenţă a contagierilor cu varianta B.1.617 şi a tulpinii secundare B.1.617.2”, anunță Indian SARS-CoV-2 Genomic Consortia (INSACOG) şi  National Centre for Disease Control (NCDC), citate de știrileprotv.ro

În partea nordică Punjab sunt cele mai multe cazuri ale variantei Delta, cu tulpina la B.1.1.7. Totuși, specialiștii sunt de părere că o vină în creșterea numărului de bolnavi de SARS-COV2 o are și sistemul sanitar precar la nivel local,  lipsa paturilor la ATI şi a oxigenului medical. Luni, îmbolnăvirile au scăzut, ajungând la sub 100.000 de contagieri şi 2.400 de decese.

OMS trage un semnal de alarmă în privința variantei indiene a Covid-19

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății  (OMS) trag un semnal de alarmă în ceea ce privește varianta indiană a coronavirusului. Potrivit lor, aceasta este mai periculoasă decât varianta primară, despre care se spune că a fost detectată în China, dar și că nu ar putea fi combătută prin vaccin.

 ”Prezintă mutaţii care sporesc contagierile şi care pot totodată potenţial să o facă rezistentă la anticorpii dezvoltaţi graţie vaccinării sau în urma unei contaminări naturale. Însă, această variantă nu poate fi considerată singura responsabilă pentru creşterea spectaculoasă a cazurilor în India, care pare să fi lăsat garda jos prea devreme, permiţând ”adunări masive de persoane.

Aceste prime semne au fost ratate până când (contagierile) au ajuns la un punct de unde creşterea a fost verticală⁣. Pentru moment, este foarte dificil să luptăm împotriva virusului întrucât epidemia vizează mii de persoane şi se multiplică cu o viteză foarte dificil de stopat.

Va dura luni, dacă nu cumva ani pentru a atinge o rată de 70-80% de populaţie imunizată. În viitorul apropiat, va trebui să ne bazăm pe măsurile sociale şi sanitare deja testate şi aprobate pentru a stopa epidemia ”, a spus Soumya Swaminathan, medic pediatru şi cercetătoare indian.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: