Redactia.ro
Home » Stil de viață » Superstiții din popor. De ce nu este bine să spui când ți se zbate ochiul

Superstiții din popor. De ce nu este bine să spui când ți se zbate ochiul

superstitii ochi

De mici aflăm de la părinți sau bunici de superstiții din popor. Nu doar românii cred că este un semn rău când ni se zbate ochiul, multe popoare cred în această vorbă. La baza ei se află amănunte firești.

De ce să nu spui când se zbate ochiul

Multe zicale se leagă de ochiul stâng, iar toate prevestesc ceva rău. Se spune că ochii sunt oglinda sufeltului, dar nu trebuie să dezvălui toate secretele. Din această cauză nu este bine să spui dacă ți se zbate ochiul.
Dacă este vorba despre ochiul drept, va fi de bine. Dacă ți se zbate ochiul stâng, se va întâmpla ceva neprevăzut și neplăcut. Ține minte și ce descântec să spui în gând, când ți se zbate ochiul stâng. Fă cruce peste ochiul care se zbate și spune:

”De te bați de bine, să te bați și mâine; de te bați de rău, ferească-ne Dumnezeu!”

 

Din ce cauze se zbate ochiul stâng mai des

Când ți se zbate un ochi sau amândoi, pentru o perioadă mai lungă de timp trebuie să fii atent la ce probleme medicale pot apărea. Oboseala, stresul, suprasolicitarea privirii, probleme cu tensiunea, cafeina, alcoolul sau lipsa de magneziu și calciu se numără printre cele mai frecvente cauze medicale.

Toate aceste probleme apar în urma unui stil de viață nesănătos sau dezordonat. Mesele haotice, cu nutrienți puțin afectează imunitatea. În aceste condiții organismul reacționează, iar ochiul stâng se zbate mai des decât cel drept, de aici vine ghinionul din spatele superstiției.

Ce spune psihologia

Când se zbate ochiul în organism sunt, de fapt, contrații fine ale musculaturii. Oboseala accentuată este și ea o cauză reală a spasmelor care apar la nivelul ochilor. Iar, din cauza ei, nu este exclus să facem greșeli, să luăm decizii proaste, să ne facem singuri probleme. Așa că de la o greșeală la un mare ghinion nu poate fi decât un pas.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: