Redactia.ro
Home » Știri » Sute de şoferi români au rămas fără permise de conducere, în ultimele 24 de ore | Razii de amploare pe şosele

Sute de şoferi români au rămas fără permise de conducere, în ultimele 24 de ore | Razii de amploare pe şosele

permis de conducere

Polițiștii au reţinut peste 700 de permise de conducere în urma unor razii de amploare pe şosele, în ultimele 24 de ore.

Dintre acestea, 108 pentru consum de alcool și 23 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise, transmite Ministerul Afacerilor Interne. De asemenea, au fost retrase 310 certificate de înmatriculare, ca urmare a încălcării legislației rutiere.

Situațiile în care rămâi fără permis de conducere

În România, permisul de conducere se suspendă pe 30, 60, 90 și 120 de zile. Mai există și cazul anulării permisului sau a suspendării pe 180 de zile, dar, de obicei, această pedeapsă e hotărâtă de instanță, în urma uciderii sau vătămării corporale grave a unei alte persoane, sau a unui permis obținut prin fals.

Multe fapte ale șoferilor sunt taxate dur de către autorități. Iată în ce situații legea lasă pietoni foarte mulți șoferi români.

  • conducerea sub influența băuturilor alcoolice;
  • conducerea mașinii cu probleme grave la sistemul de frânare sau direcție;
    depășirea limitei de viteză cu 50 de km/h sau 70 km/h;
    neoprirea la calea ferată când barierele sunt coborâte, în curs de a fi coborâte sau când luminile roșii sau semnalul sonor se află în funcțiune;
  • folosirea în mod nejustificat a benzii de urgență;
  • dacă fapta conducătorului a fost urmarită ca infracțiune sau, în cazul accidentului cu victime, daca instanța a dispus clasarea, renunțarea la urmărirea penală sau la aplicarea pedepsei ori amânarea aplicarii pedepsei, iar fapta se încadrează în cazurile de suspendare a permisului.
  • Întoarcere pe autostradă – 4 luni permis suspendat

S-au aplicat peste 10.000 de amenzi

MAI transmite că polițiștii și jandarmii au intervenit, în ultimele 24 de ore, în 3.183 de situații de ordine publică, în timp ce pompierii au acționat pentru gestionarea a 1.499 situații de risc pentru cetățeni. Cele mai multe intervenții, respectiv 1.206, au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

Conform Mediafax, polițiștii și jandarmii au aplicat 10.144 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 3,8 milioane de lei, iar pompierii, în urma celor 37 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, au aplicat 121 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 42.500 lei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: