Redactia.ro
Home » Știri » Țânțarii nu te vor mai deranja dacă faci asta. Trucul care îi alungă imediat. Ai nevoie doar de două ingrediente

Țânțarii nu te vor mai deranja dacă faci asta. Trucul care îi alungă imediat. Ai nevoie doar de două ingrediente

tantari

Temperaturile din termometre cresc de la o zi la alta, iar mulți dintre noi țin ferestrele deschise o bună perioadă din zi. Din păcare, țânțarii sunt insectele care ne dau bătăi de cap în această perioadă. Iată cum îi putem ține la distanță în mod natural, fără a apela la tot felul de soluții cu un miros puternic, care ar putea să declanșeze tot felul de alergii! Soluția este mai simplă decât ai crede și se găsește chiar în bucătăria ta.

Cum scapi de țânțari pe timp de vară fără să ții geamurile închise. Trucul este mai simplu decât ai fi crezut

Există o modalitate simplă și naturală de a ține țânțarii la distanță. Nu va trebui să vă deplasați la magazin pentru a cumpăra tot felul de soluții costisitoare, ci este necesar doar să aruncați o simplă privire în bucătăria voastră.

Lămâia, un fruct care aparține familiei citricelor, are o aromă puternică și acidă, neplăcută pentru țânțari. Lămâia are în compoziție o substanță numită limonen, care este toxică pentru ei. Așadar, dacă tăiem o lămâie în jumătate și o punem lângă ferestre putem ține la distanță țânârii care vor evita să intre în casă.

Pentru ca trucul să fie cu adevărat eficient puteți adăugă niște cuișoare, condimente cu un miros foarte intens și picant, cunoscute ca fiind un inamic al țânțarilor. Mai mult decât atât, combinația dintre lămâie și cuișoare este una plăcută din punct de vedere olfactiv, iar locuința ta va avea un miros cât se poate de plăcut.

Plante care țin țânțarii la distanță

Lavanda, plantă cu flori mov și un miros amețitor este de mare ajutor în alungarea țânțarilor. Este deja cunoscut efectul pe care îl are  împotriva moliilor, însă este utilă și împotriva țânțarilor. Nu trebuie decât să amplasați un buchet de lavandă sau un săculeț cu lavandă în dreptul ferestrelor pentru a împiedica țânâarii să pătrundă în locuință.

Mușcatele sunt, la rândul lor, mare ajutor pentru a ține țânțarii departe. Le puteți amplasa oriunde, în balcon în ghivece suspendate, în curte sau la ferestre. Nu au doar un aspect plăcut, ci și foarte utile împotriva țânțarilor.

Busuiocul și rozmarinul dau un gust delicios mâncării, însă pot fi folosite și pentru a preveni mușcăturile neplăcute ale țânțarilor. Le puteți planta în ghivece pe care le puteți amplasa, apoi, pe pervazul ferestrelor pentru a alunga țânțarii care dau târcoale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: