Redactia.ro
Home » Știri » Țara care a interzis relațiile intime în afara căsătoriei. Decizia îi vizează și pe străini

Țara care a interzis relațiile intime în afara căsătoriei. Decizia îi vizează și pe străini

O țară a aprobat marți un nou cod penal prin care se interzic relațiile intime în afara căsătoriei. Cei care nu supun acestor legi riscă o pedeapsă de până la un an de închisoare. Nu scapă nici străinii care le vizitează țara!

Țara care a interzis relațiile intime în afara căsătoriei

Parlamentul indonezian a aprobat marți un nou cod penal care prevede că sexul în afara căsătoriei este interzis. Măsura se aplică atât cetățenilor țării, cât și străinilor care o vizitează. Mulți estimează, așadar, ca turismul să sufere o scădere drastică, dat fiind faptul că o astfel de măsură i-ar împiedica pe mulți să viziteze Indonezia.

De precizat este, însă, că pedeapsa pentru adulter poate intra în vigoare doar dacă există părți care depun plângeri la autorități. De asemenea, părinții persoanelor necăsătorite pot să îi denunțe pe aceștia dacă întrețin relații sexuale.

În acest context, și conviețuirea înainte de căsătorie este interzisă, iar cei condamnați ar putea fi pasibili de o pedeapsă cu șase luni de închisoare.

Noul cod penal prevede și interdicția de a insulta președintele sau instituțiile statului, precum și a exprima opinii contrarea ideologii statului.

Mulți spun că subminează libertățile civile

Odată cu publicarea acestui nou cod penal, mulți s-au arătat indignați, spunând că subminează libertățile civile în cea de-a treia democrație ca mărime din lume.

În ciuda criticilor primite, deputații cred că noul cod penal este de bun augur. Ei spun că este binevenită schimbarea, mai ales că discută despre revizuirea codului penal încă de când și-a declarat independența față de olandezi. „Vechiul cod aparţine moştenirii olandeze şi nu mai este relevant acum”, a declarat în parlament Bambang Wuryanto, şeful comisiei parlamentare însărcinate cu revizuirea legilor.

E bine de menționat și faptul că Indonezia, cea mai mare națiune cu majoritate musulmană din lume, a înregistrat o creștere a conservatorismului religios în ultimii ani.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: