Redactia.ro
Home » Știri » Țara care își roagă medicii plecați în străinătate să se întoarcă în țară pentru a lupta împotriva COVID-19

Țara care își roagă medicii plecați în străinătate să se întoarcă în țară pentru a lupta împotriva COVID-19

Autopsii coronavirus

Situația cazurilor de coronavirus este tot mai drastică în mai multe țări europene și nu numai. Spitalele abia mai fac față numărului tot mai mare a cazurilor de infecție. Drept urmare, autoritățile din unele țări își cheamă medicii plecați în alte zone, să vină să îi ajute pentru îngrijirea bolnavilor.

Țara care își cheamă medicii înapoi

Tot mai multe țări sunt în colaps din cauza numărului mare de infectări cu coronavirus. Pentru că bolnavii sunt tot mai mulți și ei în spitale, autoritățile din anumite țări își cheamă medicii plecați în străinătate, să vină să își ajute colegii pentru îngrijirea pacienților. Este și cazul Cehiei, unde anesteziştii şi medicii specializaţi în terapie intensivă sunt cei de care țara are nevoie, alături de angajaţi medicali calificaţi.

Preşedintele Asociaţiei Medicale din Cehia (CLK), Milan Kubek, a trimis mesaje medicilor cehi care lucrează în străinătate pentru a le cere să îi ajute pe foştii lor colegi rămaşi în ţară şi care lucrează în spitalele naţionale.

Peste 100 de mii de cazuri Covid în Cehia

În total, Cehia a raportat peste 149.000 de cazuri de COVID-19 şi 1.230 de decese asociate acestei maladii. La nivelul întregii Europe, Republica Cehă raportează cel mai mare nivel de noi infectări la 100.000 de persoane, cu 660,8 cazuri la 100.000 de persoane semnalate în ultimele 14 zile, iar pe locul al doilea se află Belgia, cu 515,4 cazuri la 100.000 de locuitori, potrivit Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC).

Țările în prag de colaps din cauza coronavirusului

Creșterea drastică a cazurilor de coronavirus determină țările din toată lumea să ia noi măsuri anti-coronavirus. De exemplu, Franța și Italia și-au depășit iar recordurile în materie de noi cazuri de COVID-19. Totuși, responsabilii din cele două țări abordează diferit situația, informeaza stirileprotv.ro

Carantină pe timp de noapte în Paris

Din cauza numărului tot mai mare de infectări, în Franța s-a reintrodus starea de urgență. În Capitala țării, Paris, s-a impus carantina parțială noaptea. La rândul lor, peste 28 de milioane de englezi trăiesc de sâmbătă cu restricții menite să limiteze răspândirea coronavirusului.

Francezii au petrecut în liniște prima noapte de carantină parțială. La fel ca în primăvară, nimeni nu mai poate ieși din casă între 9 seara și șase dimineața. Excepţie fac persoanele care merg sau se întorc de la serviciu şi cele care au o urgenţă medicală. Pentru turiști, măsura reprezintă o problemă.

Restricțiile sunt valabile timp de o lună și vizează peste 20 de milioane de oameni din regiunea Parisului și din zonele metropolitane ale celor mai mari orașe din Franța.

Situația în Italia

În Italia autoritățile spun că situația este sub control, deși peninsula a înregistrat o creștere dramatică a cazurilor de COVID-19, cu aproape 11.000 de infecții confirmate ieri – fiind un nou record negru pentru întreaga țară. Oficialii italieni spun că nu se pune problema să revină la carantină.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: