Redactia.ro
Home » Știri » Țara care vrea să introducă taxiurile zburătoare din 2022! ”Trebuie să îmbunătățim mobilitatea urbană”

Țara care vrea să introducă taxiurile zburătoare din 2022! ”Trebuie să îmbunătățim mobilitatea urbană”

Țara care vrea să introducă taxiurile zburătoare din 2022

Spania va fi prima țară din Europa care își propune să introducă taxiurile zburătoare din 2022. Enaire, autoritatea aeronautică din țară a făcut anunțul.

Turiștii vor putea vizita orașele de la înălțime

Compania aeronautică a anunțat că se încep testele pentru taxiuri zburătoare în Barcelona și Santiago de Compostela, în 2022.

„Trebuie să îmbunătățim mobilitatea urbană într-o nouă dimensiune: spațiul aerian. Această inițiativă trebuie desfășurată cu eficiență și sustenabilitate maximă”, a declarat Angel Luis Arias, directorul general Enaire.

Potrivit The Guardian, directorul Enaire a menționat că se lucrează la mai multe proiecte europene care vizează utilizarea taxiurilor și altor vehicule zburătoare pentru a deplasa oamenii în zona centrală și semi-centrală. De asemenea, se lucrează la proiecte care implică utilizarea dronelor pentru livrarea de bunuri.

„Enaire, în calitate de companie publică a ministerului Transporturilor, este dispusă să facă tot ce ține de ea pentru a atrage și a sprijini companiile din sectorul privat sau alte organizații care sunt interesate să ajute Spania să se poziționeze în prima linie a dezvoltării acestui nou sector”, a spus Arias.

Programul Horizon 2020

Compania Enaire este implicată în două proiecte care aparțin Horizon 2020, cel mai mare program de cercetare și inovației al Uniunii Europene. Organizația Europeană pentru Siguranță în Transporturi Aeriene și compania de tehnologie Everis sunt cele care conduc aceste proiecte.

„Planul este ca ambele proiecte să testeze taxiuri aeriene în Europa în 2022.Enaire va administra zborurile primelor taxiuri aeriene în Spania, ce vor avea loc în acel an în Barcelona și Santiago de Compostela”, a mai spus directorul general Enaire

În Spania s-a creat pentru prima dată un prototip de taxi aerian în iulie 2019. Compania spaniolă Tecnalia a dezvăluit prototipul, capabil să transporte un singur pasager. Taxiul putea să transporte cel mult 150 kg și zbura la o înălțime cuprinsă între 100 și 300 de metri.