Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Țara în care 1 din 4 oameni nu știe să fiarbă un ou! Cum trebuie gătit, de fapt

Țara în care 1 din 4 oameni nu știe să fiarbă un ou! Cum trebuie gătit, de fapt

Țara în care 1 din 4 oameni nu știe să fiarbă un ou! Iată cum trebuie gătit, de fapt!

Țara în care 1 din 4 oameni nu știe să fiarbă un ou

O nouă cercetare realizată de Waitrose a arătat că aptitudinile culinare de bază sunt tot mai rare în rândul adulților britanici, fapt alarmant pentru o țară cu o bogată tradiție culinară. Sondajul efectuat pe un eșantion de 4.000 de persoane a relevat că 1 din 4 adulți britanici nu a fiert niciodată un ou și nici nu știe cum să o facă. Această descoperire a generat surprindere și debate în rândul experților și publicului, amintind de momentul în care celebrul bucătar Delia Smith a fost ironizat pentru că a transmis cunoștințe culinare atât de elementare în serialul său „How To Cook” din 1999, potrivit Playtech.

Rezultatele sondajului au fost îngrijorătoare și în alte aspecte ale bucătăriei. Doar 18% dintre respondenți au declarat că au preparat vreodată un dressing pentru salată, în timp ce 55% au recunoscut că nu au făcut niciodată un pandișpan. Aceste cifre ridică întrebări cu privire la nivelul de competență culinară și la implicarea oamenilor în pregătirea mâncărurilor acasă.

Cu toate acestea, în ciuda acestor lacune aparente, mulți adulți britanici se consideră bucătari talentați. Conform sondajului, 35% dintre respondenți s-au evaluat ca fiind „bucătari foarte buni” sau „bucătari excelenți”, iar 45% au spus că sunt „bucătari destul de buni”. Acest decalaj între percepția de sine și aptitudinile reale poate fi atribuit faptului că gătitul a devenit un subiect popular în mass-media și pe rețelele sociale, iar oamenii sunt expuși constant la rețete și preparate culinare sofisticate, fără a-și dezvolta însă abilitățile de bază, conform sursei citate.

Cum trebuie gătit, de fapt

Martyn Lee, bucătarul-șef executiv al Waitrose, a oferit explicații și sugestii în ceea ce privește fierea unui ou. Acesta a menționat că există mai multe metode pentru a realiza acest lucru, cum ar fi fiertul ouălor în apă clocotită sau în apă rece și aducerea lor la fierbere treptat. El a adăugat că a văzut chiar și persoane care folosesc air fryer-ul pentru a găti ouă. Cu toate acestea, el consideră că cea mai sigură metodă este fiertul lor la aburi în apă clocotită timp de aproximativ șapte minute, conform aceleași surse.

 

Sursa foto: Pixabay

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: