Redactia.ro
Home » Știri » Tarif ireal pentru locurile de parcare din Sectorul 6. Primăria urmează să se îmbogățească!

Tarif ireal pentru locurile de parcare din Sectorul 6. Primăria urmează să se îmbogățească!

locurile de parcare din Sectorul 6

Cei care trăiesc în sectorul 6 al Capitalei vor trebui să scoată mai mulți bani din buzunar pentru a plăti locul de parcare pentru sistemele tip Smart Parking. Iar prețul nu este deloc unul mic!

Prețurile parcărilor în sectorul 6 crește. Care e motivul

Bucureștenii din sectorul 6 al Capitalei vor trebui să scoată din buzunar nu mai puțin de 130 de lei pe lună pentru a-și putea parca autovehiculul în parcările inteligente. Cel puțin așa se dorește printr-un proiect supus dezbaterii publice, înaintat recent de autoritățile competente din sector.

„Preţul pentru un loc închiriat este de 130 lei/lună. Plata se va face la casieria Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6 sau în sistem online”, se transmite în document.

Pentru pensionari preţul pentru un loc închiriat este de 100 lei/lună, mai arată același document.

De ce se scumpesc parcările atât de mult. Ce motiv au dat autoritățile

„Autoritățile din sectorul 6 al Capitalei au specificat că motivul pentru care doresc această mărire este acela că nu sunt ocupate toate locurile de parcare. Una din principalele priorităţi ale Primăriei Sectorului 6 este rezolvarea eficientă a problemei parcărilor în zonele din jurul ansamblurilor de locuinţe”, au transmis reprezentanții.

Iată ce se arată în documentul oficial:

Sistemele de parcare inteligentă supraterană reprezintă o soluţie, în acest sens fiind în curs de desfăşurare programul multianual de investiţii pentru implementarea sistemului de parcări inteligente supraterane pe raza teritorială a Sectorului 6.

În vederea efectuării serviciilor de întreţinere şi reparare a parcărilor supraterane tip Smart –Parking pentru anul 2020, Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6 a plătit 1.225,70 lei/modul/lună. Fiecare modul este utilizat pentru parcarea a maximum 12 autoturisme.

Având în vedere preţul de 115 lei/loc parcare, rezultă că în condiţiile în care sunt ocupate toate cele 12 locuri ale unui modul, A.D.P.D.U. Sector 6 încasează lunar pentru fiecare modul suma de 1380 lei.

Reiese că veniturile încasate de A.D.P.D.U. Sector 6 pentru fiecare modul tip Smart Parking sunt de 1.380 lei, în condiţiile în care cheltuielile pentru întreţinere sunt de 1.225,70 lei, rezultând o diferenţă de doar 154,30 lei/modul. Ţinând cont că A.D.P.D.U. Sector 6 are în administrare un număr de 54 module, rezultă că în anul 2020 instituţia înregistrează o diferenţă de 8.332,20 lei din activitatea de închiriere a locurilor de parcare prin module de tip Smart Parking. În condiţiile în care gradul de ocupare nu este 100% şi având în vedere că parcările supraterane SMART PARKING au peste 10 de ani de funcţionare, motiv pentru care necesită cheltuieli pentru reparaţii în valoare de aproximativ 1.300.000 lei considerăm necesară majorarea taxei pentru parcările supraterane SMART PARKING.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: