Redactia.ro
Home » Stil de viață » Țările cu cele mai nebunești tradiții de Paște: De la cea mai mare omletă din lume, la vânătoarea de iepuri sau chiar „crăpatul biciului”

Țările cu cele mai nebunești tradiții de Paște: De la cea mai mare omletă din lume, la vânătoarea de iepuri sau chiar „crăpatul biciului”

De la cea mai mare omletă din lume, în Franța, la vânătoarea de iepuri sălbatici din Noua Zeelandă, sau chiar „crăpatul biciului” în Republica Cehă și Slovacia, iată cele mai extraordinare moduri de a petrece sărbătorile pascale.

1. Cea mai mare omletă de Paște din lume, în Franța

Locuitorii din Haux sparg, de obicei, peste 4.500 de ouă într-o tigaie gigantică pentru a crea o omletă de Paște uriașă care se servește de aproximativ 1.000 de persoane. Fiecare familie sparge ouăle în casele lor dimineața și se adună în piața principală, unde ouăle sunt gătite pentru prânz. Și la cină. Și micul dejun în dimineața următoare…

2. Un moment de distracție, Ungaria

În Ungaria, femeile se îmbracă în haine tradiționale, în Duminica Paștelui și sunt stropite cu apă sau, uneori, chiar li se aruncă o găleată cu apă peste ele.

3. Vrăjitoarele de Paște, Finlanda

Halloween-ul vine mai devreme în Finlanda, când copiii se îmbracă în vrăjitoare și se plimbă pe străzi cu măturile, în căutare de dulciuri. Se spune că tradiția ar fi pornit de la credința că vrăjitoarele ar zbura în Germania și ar cocheta cu răul absolut, „Lucifer”. Focurile de tabără sunt menite să le sperie.

4. Iepurașul de Paște vede roșu în Grecia

Paștele este cunoscut în întreaga lume pentru ouăle multicolore, decorate. Dar în Grecia veți găsi doar ouă roșii. Roșu este culoarea vieții și simbolizează sângele lui Hristos. Din cele mai vechi timpuri, oul a fost un simbol al reînnoirii vieții, iar mesajul ouălor roșii este victoria asupra morții.

5. Pomii de tutun din Papua Noua Guinee

Ciocolata nu prea are rost în junglele pline de aburi din Papua Noua Guinee, așa că, în schimb, pomii de Paște din fața bisericilor sunt decorați cu bețe de tutun și țigări. Acestea sunt împărțite după slujbă.

6. Răstignirea și flagelarea în Filipine

În Filipine, unii catolici devotați au adoptat practica autocrucificării și autoflagelării de Paște. Gândul lor este că aceasta îi ajută să se purifice și să-i curețe de păcatele lumii. Biserica Romano-Catolică nu este încântată de această idee și a încercat în mod activ să descurajeze această practică, fără prea mult succes.

7. Intenția infracțională în Norvegia

Perioada Paștelui este perioada de criminalitate în Norvegia. Canalele de televiziune difuzează emisiuni polițiste și o mulțime de romane polițiste noi sunt publicate în media chiar înainte de Paște. Oamenii din întreaga țară evadează în cabanele lor de la munte și își petrec sfârșitul de săptămână cu emisiunile de televiziune sau cărțile cu „cine a comis crima”. Chiar și cutiile de lapte poartă pe lângă ele scurte povestiri polițiste în acest sezon. Fenomenul a fost declanșat de popularitatea imensă a unui roman polițist din 1923, a cărui acțiune se desfășura pe calea ferată din Bergen.

8. Marea vânătoare de iepurași de Paște în Noua Zeelandă

În timp ce restul lumii vânează ouăle de Paște ascunse prin casă, oamenii din Otago își iau armele pentru „Marea vânătoare anuală a iepurașului de Paște”. Ideea este de a scăpa terenurile agricole de „dăunători invazivi”, iar peste 500 de vânători se luptă pentru râvnitul trofeu și pentru premiul în bani este de 3.500 de dolari nord-coreeni. În condițiile în care peste 10.000 de iepuri își întâlnesc creatorul în fiecare an, Iepurașul de Paște nu se duce în acest colț al Noii Zeelande.

9. Crăpatul biciului în Republica Cehă și Slovacia

Dacă ești femeie și te afli în Republica Cehă sau Slovacia în Lunea Paștelui, poate că cel mai bine ar fi să rămâi în casă. Bărbații și băieții din localitate cutreieră străzile cu„ întrerupătoare de salcie” decorate cu veselie, de obicei împodobite cu panglici, în căutarea unor fete pe care să le biciuiască „ușor”.

Biciuirea nu este menită să fie dureroasă, ci, în schimb, este menită să încurajeze sănătatea și frumusețea. S-ar putea să aveți altă părere, iar tradiția este văzută ca fiind destul de controversată în prezent.

10. Bilby-ul de Paște din Australia

În încercarea de a crește gradul de conștientizare cu privire la populația în scădere a Bilby, cofetarii din Australia s-au apucat să facă ciocolată care să semene cu acest mic marsupial de mărimea unui iepure. Easter Bilby este în Australia înlocuitorul iepurașului de Paște cunoscut în țara noastră. Australienii pot să se înfrupte în voie, știind că fiecare mușcătură pe care o iau ajută la salvarea unei specii pe cale de dispariție. Această tradiție a început la propunerea celor din Fundația pentru Cercetare Anti-Iepuri (grupul australian de conservare) care urmărește să înlocuiască iepurele cu bilby-ul nativ din cauza reputației sale proaste, conform motto-ului „bilbi, nu iepurași”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: