Redactia.ro
Home » Știri » Țările Europene care nu primesc români din cauza coronavirusului. România a intrat în zona galbenă din UE

Țările Europene care nu primesc români din cauza coronavirusului. România a intrat în zona galbenă din UE

Tarile Europene care nu le permite romanilor sa le calce teritoriul

Din cauza numărului mare de cazuri noi de infectări cu COVID-19, România se clasează în momentul de față pe locul 3 în Europa în ceea ce privește țările cu cele mai multe cazuri de coronavirus, fiind inclusă în zona galbenă.

Acesta este motivul pentru care Malta, Danemarca, Slovacia și Estonia limitează, accesul românilor pe teritoriul lor.

Țările europene care limitează accesul românilor din cauza coronavirusului

Conform Visitmalta.com, Malta a transmis că va permite zborurile comerciale din data de 1 iulie, iar pe lista de țări ai căror cetățeni vor putea intra în țară, România nu se regăsește.

Cu toate astea, situația se poate schimba până la 15 iulie, când toate celelalte restricții vor fi ridicate.

Țările care pot zbura în și dinspre Malta sunt Austria, Cipru, Cehia, Danemarca, Elveția, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Islanda, Israel, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Norvegia, Polonia, Slovacia, Spania și Ungaria.

De asemenea, și Slovacia a anunțat că nu permite accesul cetățenilor români pe teritoriul său în scop turistic, de afaceri sau personal.

De la data de 20 iunie, persoanele statelor membre ale Uniunii Europene pot călători pe teritoriul Slovacia, fără aprobarea prealabilă a Ministerului slovac de Interne.

Cetățenii din țările Bulgaria, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Insulele Feroe, Estonia, Finlanda, Grecia, Croația, Islanda, Liechtenstein, Lituania. Letonia, Ungaria, Malta, Germania, Norvegia, Slovenia, Austria, Eleveția, Muntenegru, Monaco și Polonia.

Danemarca și Estonia nu primesc cetățeni români pe teritoriul lor

Începând de sâmbătă, Danemarca deschide călătoriile către și dinspre majoritatea țărilor europene, cu excepția a șase țări, printre care se numără și România.

Decizia a fost luată din cauza numărului mare de noi cazuri de coronavirus pe care România le-a suferit în ultima perioadă.

Ambasada României la Copenhaga a transmis că românii pot intra pe teritoriul Danemarcei cu condiția de a avea minimum 6 nopți de cazare rezervate aici.

Totodată, Estonia a anunțat că românii care doresc să intre pe teritoriul său trebuie să stea în carantină 14 zile.

Printre țările care se află în zona galbenă, se numără Suedia, Portugalia, Bulgaria și Polonia.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: