Redactia.ro
Home » Știri » Românii care muncesc în Germania acuză că sunt tratați ca niște sclavi. Care este, de fapt, situația de acolo

Românii care muncesc în Germania acuză că sunt tratați ca niște sclavi. Care este, de fapt, situația de acolo

Abator Germania

Scadalul în care sute sau chiar mii de români din Germania sunt implicați, după ce au fost expuse condițiile în care aceștia lucrează, ia amploare. Românii au început să vorbească despre condițiile inumane în care trebuie să muncească și mai mult decât atât, au calificat experiența muncii în Germania drept una sclavagistă.

Românii din Germania, supuși la tratamente inumane

În spațiul public au apărut mai multe informații potrivit cărora românii sunt tratați foarte rău în abatoarele din Germania, după ce mai mulți angajați de acolo s-au îmbolnăvit de coronavirus.

Acela a fost momentul în care au fost descoprite, cu adevărat, neregulile. Chiar Ministrul Muncii de la noi a făcut o vizită acolo pentru a discuta cu omologii germani despre condițiile de muncă ale românilor.

Potrivit angajaților, ei trebuie să îndure frigul, cazarea proastă, dar și tratamentul rău din partea șefilor, care îi și înjură. Nici banii nu sunt prea mulți, se plâng ei.

Am plecat de acolo deoarece nu am permis să fiu umilit și tratat ca un sclav. Șefii erau obișnuiți să țipe la oameni, să îi înjure și eu nu am acceptat asta. Și începusem să am probleme din cauza asta. Mi se căuta nod în papură”, declara un muncitor.

Românii sunt nevoiți să stea în aceste condiții

Salariile nu sunt nici ele prea satisfăcătoare, dar românii acceptă pentru că nu au altă variantă. Ei îndură condiții greu de imaginat, pentru că viața din țară nu le oferă aceeași sumă de bani.

“Dacă ar crește salariul, aș rămâne… Asta e, încerc să-mi îndeplinesc țelul și să plec acasă. Oricum, mult nu mai aveam de gând să stăm. Voiam să plecăm în vara asta acasă, ne-am luat apartament, dar virusul ăsta ne-a cam dat planurile peste cap. Așteptăm să se liniștească apele”, spune alt român.

Programul este unul încărcat, de multe ori ei lucrează și în weekend, dar nu sunt plătiți în plus, așa cum ar fi normal. Programul de muncă este de circa 12 ore pe zi, aproape zilnic.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: