Redactia.ro
Home » Știri » Țările lovite de valul doi al pandemiei. Se instaurează din nou starea de urgență

Țările lovite de valul doi al pandemiei. Se instaurează din nou starea de urgență

Țările lovite de valul doi al pandemiei

Țările din Europa, lovite grav de valul doi de pandemie. Cehia și Slovacia au anunțat că se pregătesc să emită din nou starea de urgență începând de joi. Ambele țări s-au confruntat în ultimele zile cu o creștere dramatică a numărului de cazuri de coronavirus.

Țările lovite de valul doi al pandemiei. Se instaurează din nou starea de urgență

Două țări din Europa au anunțat deja că vor emite starea de urgență după ce numărul de cazuri de coronavirus au crescut dramatic. Cehia și Slovacia au emis starea de urgență începând de joi,1 octombrie. “Ca intotdeauna, voi fi deschis si cinstit cu voi. Pandemia s-a întors. Din nefericire, cifrele cresc din nou. In iulie, am decis sa eliminam obligativitatea măștilor. Voiam sa respirăm din nou liber si sa ne bucuram de vară. Asta dupa ce am fost printre primii din Europa care am controlat răspândirea virusului.”

Potrivit ȘtirileProtv, Cehia are 65.000 de cazuri de infectări și 615 decese, iar cazurile zilnice au crescut de câteva zile la peste 2.000.

Totodată, în Amsterdam, Rotterdam și Haga autoritățile au decis ca purtarea măștilor de protecție să devină obligatorie în magazine. “Facem tot ce putem, dar virusul ne-o ia înainte„, spun autoritățile din Olanda. În Moscova, primarul a decis să prelungească cu o săptămână vacanța școlară, având în vedere că noile cazuri cresc pe zi ce trece.

Slovacia instaurează stare de urgență

În același timp Slovacia a anunțat că instaurează din nou stare de urgență, începând de joi. Potrivit autorităților, vor fi interzise evenimentele sportive, religioase și culturale, iar la nunți și înmormântări vor putea participa doar cei care prezintă rezultatul negativ la testul de coronavirus. În acest moment, Slovacia are 550 de cazuri în 24 de ore, iar bilanțul a ajuns la 9.300 de infectări și 44 de decese.

La rândul ei, Franța, a anunțat că numărului pacienților internați la ATI cu coronavirus s-a triplat în ultima lună. În Israel, sistemul medical se află aproape de colaps, după ce în ultimele săptămâni au fost raportate mii de cazuri zilnic, peste 6.000. Israelul se află la momentul actual în carantină totală, din cauza numărului mare de infectări cu COVID-19.

Profesorul de epidemiologie și medicină Universitatea Oxford, David Hunter a subliniat faptul că virusul va trăi printre noi mulți ani de acum încolo, chiar dacă apare vaccin sau imunitatea oamenilor va fi mult mai bună.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: