Redactia.ro
Home » Știri » Tarom vrea să dea afară 700 de angajați și să reducă din posturile de conducere

Tarom vrea să dea afară 700 de angajați și să reducă din posturile de conducere

GALERIE FOTO (2)

Compania Tarom strânge centura și se pregătește să dea afară 700 de angajați. Compania vrea să mai reducă din posturile de conducere, pentru că organigrama operatorului național este plină de șefi și directori.

 

Tarom vrea să dea afară 700 de angajați și să reducă din posturile de conducere

Potrivit unei analize efectuate în cadrul companiei, raportul arată că este un șef la 11 angajați. Pentru a reduce cheltuielile, Tarom vrea să desființeze și agențiile de bilete neperformante.

Tarom mai are acum aproximativ 1.500 de salariați. Din luna iunie anul trecut până acum, 250 de angajați au plecat. În total, până la sfârșitul verii, trebuie să fie dați afară în jur de 700 de oameni. Astfel, organigrama va fi mai suplă și va avea în jur de 1.000 de angajați.

Într-un raport intern de la Tarom, în acest moment, pe holurile companiei sunt prea mulți șefi și directori. Astfel, sunt în total 130 de posturi de conducere, iar raportul este de 1 șef la 11 angajați. În companiile concurente de pe piață, raportul este de 1 șef la 20 de angajați. Acesta este și scopul final al restructurării și anume reducerea posturilor de conducere.

Dintre angajații rămași, 1.000 sunt deja în șomaj tehnic. Mai mult, săptămâna de muncă în cadrum companiei a fost redusă de la 5 la 4 zile. Situația economică a companiei este din ce în ce mai gravă, deaorece a ajuns să opereze doar 20 la sută din curselepe care le avea înainte de pandemie

Astfel, potrivit raportului, compania are nevoie urgentă să facă economii. O metodă de reducere a costurilor este felul în care angajații sunt aduși la muncă ăn fiecare zi cu microbuzele și autobuzele. Din reducerea traseelor curselor de preluare a angajaților, dar și din reducerea numărului de microbuze și autobuze pentru angajații Tarom, compania va economisi anual 100 de mii de euro. Aceeași sumă o va economisi compania și din trainingurile pentru piloți și pentru însoțitorii de zbor. În acest caz au fost renegociate contracte, în plus, unele cursuri vor fi desfășurate online.

La reducerea de 200 de mii de euro pe an din microbuze și traininguri, se pot adăuga și economiile pe care compnia le face după desființarea unor agenții de bilete. Astfel, vor fi închise birourile neperformante din Austria, Franța, Germania, Grecia, Israel, Italia, Olanda, Marea Britanie, Spania, Turcia și Ungaria. Procesul se va finaliza în mai 2021, iar serviciile oferite de agenții vor trece în regim online.

Potrivit raportului efectuat, economia estimată în anul 2021 din aceste desființări va fi în valoare de 1,5 milioane de euro. Economiile vor fi date însă pe datriile pe care compania le are, până în acest moment, în contextul pandemiei. Tarom a avut de plătit numai pentru restituirea biletelor de călătorii pentru pasageri o sumă totală de 16 milioane de ero. Compania mai are datorii de 3,4 milioane de euro.

Și premierul Florin Cîțu a anunțat că este de acord și susține acest plan de restructurare al companiei, având în vedere că el-a cerut miniștrilor să reducă din fondurile alocate companiilor care produc pierderi mari.

Pe de altă parte, compania va primi un ajutor de stat în valoare de 120 de milioane de euro, dar pentru ca acest lucru să fie realizabil, Guvernul așteaptă aprobarea Comisiei Europene.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: