Redactia.ro
Home » Monden » Tatăl lui Cabral a fost arestat în Congo pentru atentat la siguranța națională. Dr Alex Ibacka este expus la riscuri imense

Tatăl lui Cabral a fost arestat în Congo pentru atentat la siguranța națională. Dr Alex Ibacka este expus la riscuri imense

Cabral Ibacka

Veste proastă pentru Cabral. Tatăl său a fost arestat în Congo pentru atentat la siguranța națională. Conform informațiilor din presă, arestarea lui a declanșat reacții puternice din partea organizațiilor civice din întreaga lume.

De ce este arestat tatăl lui Cabral, Dr. Alex Ibacka

Cabral mereu a ales să își țină părinții departe de lumina reflectoarelor. Se pare că de această dată tatăl său a ajuns în centrul atenției fără să vrea. Din nefericire acesta a fost arestat în Congo. Motivul? Autoritățile suțin că a încercat ”să destabilizeze procesul electoral” din această țară. Doctorul Alexandre Ibacka Dzabana are de 77 de ani. Confrm informațiilor apărute abia acum, tatăl lui Cabral a fost arestat în Brazaavile, Republica Congo, la începutul lunii martie, cu doar 10 zile înainte de alegerile prezidențiale din această țară.

Se pare că inițial multă lume a crezut că a fost răpit pentru că cei care l-au ridicat din fața casei lui erau civili, afirmă presa din Congo. Nu multă lume știe că tatăl lui Cabral este președintele Platformei Congoleze, un ONG care luptă pentru drepturile omului și o societate democratică. Mai multe ONG-uri susțin că tatăl lui Cabral este deținut politic. Dr Alex Ibacka a ajuns în fața unui procuror care l-a pus oficial sub acuzare pentru o faptă extrem de gravă „atentat la siguranța națională”.

Cabral nu și-a cunoscut tatăl timp de 13 ani

Cabral nu și-a cunoscut tatăl până la vârsta de 13 ani. Dr. Alex Ibacka a terminat studiile Universității de Medicină din București. În acea perioadă a cunoscut-o pe Argentina, mama lui Cabral, de origine din Bacău. A urmat o poveste de iubire care s-a terminat rapid, dar din care a reieșit Cabral. Prezentatorul a spus că la doar două săptămâni tatăl său l-a părăsit și a plecat în Africa. Cei doi s-au reîntâlnit abia după 13 ani.

Am stat de câteva ori să mă gândesc dacă-l urăsc. Nici gând! M-am gândit dacă l-aş putea ierta. Nu cred. Şi mi-am dat seama că l-am pedepsit, în felul meu, prin indiferenţă.”, mărturisea mai de mult Cabral.

Etichete: