Redactia.ro
Home » Monden » Tatăl lui Cabral a fost cărat pe brațe până la ambulanță. Ce a pățit Alex Ibacka

Tatăl lui Cabral a fost cărat pe brațe până la ambulanță. Ce a pățit Alex Ibacka

GALERIE FOTO (4)

Noi vești triste pentru Cabral. Tatăl său se află în stare gravă la spital. Acesta fusese arestat în urmă cu câteva luni după ce a fost acuzat că a atentat la siguranța statului. Care este starea lui Dr. Alex Ibacka acum.

Tatăl lui Cabral de urgență la spital

Dr. Alex Ibacka, tatăl lui Cabral, a fost transportat de urgență la spital din Congo și se află într-o stare critică conform unu site de știri. Îndată ce a fost eliberat condiționat din arestul preventiv, tatăl lui Cabral a fost transportat la spital din cauza stării de sănătate precare în care se afla. Potrivit știrilor din Congo și  a fotografiilor care circulă în mediul online Dr. Alex Ibacka abia se ține pe picioare și este cărat de câțiva oameni pe brațe la ambulanță.

Aflat într-o situație medicală extrem de gravă de câteva sptămâni, în celula sa, doctorul Alexandre Ibacka Dzabana a ajuns în stare critică. Abia eliberat din arestul preventiv, acesta din urmă a fost internat într-o clinică din Brazzaville”, scrie congomediatime.com.

De ce este arestat tatăl lui Cabral, Dr. Alex Ibacka

Cabral mereu a ales să își țină părinții departe de lumina reflectoarelor. Se pare că de această dată tatăl său a ajuns în centrul atenției fără să vrea. Din nefericire acesta a fost arestat în Congo. Motivul? Autoritățile suțin că a încercat ”să destabilizeze procesul electoral” din această țară. Doctorul Alexandre Ibacka Dzabana are de 77 de ani. Confrm informațiilor apărute abia acum, tatăl lui Cabral a fost arestat în Brazaavile, Republica Congo, la începutul lunii martie, cu doar 10 zile înainte de alegerile prezidențiale din această țară.

Se pare că inițial multă lume a crezut că a fost răpit pentru că cei care l-au ridicat din fața casei lui erau civili, afirmă presa din Congo. Nu multă lume știe că tatăl lui Cabral este președintele Platformei Congoleze, un ONG care luptă pentru drepturile omului și o societate democratică. Mai multe ONG-uri susțin că tatăl lui Cabral este deținut politic. Dr Alex Ibacka a ajuns în fața unui procuror care l-a pus oficial sub acuzare pentru o faptă extrem de gravă „atentat la siguranța națională”.

Cabral a fost părăsit de tatăl său la o vârstă fragedă

A vorbit de puține ori despre tatăl său, asta și pentru că nu au avut nicicând o relație bună. Crescând fără tată, Cabral l-a văzut întotdeauna pe dr. Alex Ibacka drept un străin, pe care nu l-a iertat nicicând pentru lipsa din viața lui. „Mama, Argentina, o gagică mişto din Buzău, venită în Bucureşti la facultate (…), s-a îndrăgostit de tatăl meu biologic, Alexandre, venit din Congo printr-un schimb politico-strategic de studenţi. Şi m-am născut eu. Pe când aveam câteva săptămâni de viaţă, tata a avut puţină treabă şi a trebuit să plece. Dar n-a lipsit mult, s-a întors când tocmai împlineam 13 ani. Evident că pentru mine era un străin, dar acest mic amănunt nu l-a împiedicat să spună c-a venit să mă ia în Congo (…). Nu m-am dus. A mai stat câteva zile şi a plecat. Iar”, a povestit el.

De-a lungul anilor, cei doi au încercat să aibă o relație, însă Cabral a dezvăluit că nu și-a putut ierta tatăl. „Am stat de câteva ori să mă gândesc dacă-l urăsc. Nici gând! M-am gândit dacă l-aş putea ierta. Nu cred. Şi mi-am dat seama că l-am pedepsit, în felul meu, prin indiferenţă (…).”, a mai spus acesta.

Cel pe care l-a văzut, într-adevăr, ca pe un tată a fost bărbatul cu care mama lui s-a căsătorit, Mircea Boldea: „Eu am deja un tată. Îl cheamă Mircea. S-a cunoscut cu mama şi ne-a intrat în familie pe când eu aveam în jur de 6 ani. El m-a plimbat de mână când strigau anticiorile după noi pe stradă, el mi-a explicat de ce nu trebuie să-mi fie frică de întuneric, el mi-a pus echipamentul de kickbox pe mine, el mi-a fost un tată atât de bun, încât sper să fiu şi eu, la rândul meu, un tată la fel de bun pentru fiică-mea”, s-a confesat Cabral.

Etichete: