Redactia.ro
Home » Știri » Taxă de stațiune în sudul litoralului. Turiștii trebuie să scoată din buzunar 5 lei în plus pentru fiecare zi de cazare

Taxă de stațiune în sudul litoralului. Turiștii trebuie să scoată din buzunar 5 lei în plus pentru fiecare zi de cazare

Taxă de stațiune în sudul litoralului.

Taxă de stațiune în sudul litoralului.Veste proastă pentru turiștii care vor locui în sudul litoralului. Aceștia vor trebui să plătească, la hotel, cinci lei în plus pentru fiecare zi de cazare. Pentru ce vor fi folosiți banii?

Taxă de stațiune în sudul litoralului. Turiștii trebuie să scoată din buzunar 5 lei în plus pentru fiecare zi de cazare

Taxă de stațiune în sudul litoralului. A venit vara iar litoralul românesc așteaptă mii de turiști la plajă. Ei bine, cei care vor locuit în stațiunea din sudul litoralului, trebuie să scoată mai mulți bani din buzunar.Conform autorităților, aceștia trebuie să plătească cinci lei în plus, în fiecare zi de cazare. Banii vor fi folosiți pentru a întreține stațiunile de acolo, iar până acum s-au făcut lucrări de reabilitate, cu bani europeni. Autoritățile locale susțin că banii adunați din taxa de stațiune, vor fi folosiți pentru întreținere.

Viceprimarul Mangaliei, Dragoș Anghelescu a declarat că litoralul are nevoie de fonduri. „Taxa de cinci lei pe zi de turist va fi investită în administrarea şi întreţinerea staţiunilor din sudul litoralului. Odată reabilitate cu fonduri europene vom avea nevoie de fonduri să le şi întreţinem şi să le păstrăm la calitatea la care au fost realizate.”

Saturn este prima stațiune complet refăcută din fonduri europene, urmând ca din luna septembrie să înceapă lucrările în Venus. Hotelierii sunt de părere că noua taxa este o oportunitate pentru relansarea turistică a zonei. Președintele executiv FPTR, Dragoș Răducan susține că stațiunile trebuie să arate mult mai civilizate. „Noi ne dorim ceea ce îşi doresc şi turiştii: o imagine civilizată a staţiunilor care înseamnă iarba verde tunsă, iluminat stradal și semnalizare pentru hoteluri, acces facil şi să scăpăm de gropile din asfalt.” În ceea ce privește noua taxă, turiștii par a susține această inițiativă, având în vedere că asemenea taxe sunt întâlnite în mai multe state europene.

Plaja din Mamaia, extinsă. Turiștii, nemulțumiți

Turiștii care vor să meargă în Mamaia vor avea parte de o surpriză. Hectare întregi au fost acoperite cu un strat gros de scoici, aduse din largul mării. Specialiștii de la Apele Române au declarat că nisipul ca redeveni fin, dar acest lucru se va întâmpla peste câțiva ani. “Este un nisip nou care nu e foarte foarte fin, cum eram obişnuiţi. Într-adevăr ca şi întindere este mult mai generos şi altfel. Probabil că în anii ce urmează şi nisipul va deveni din ce în ce mai fin.”

Cu toate astea, unii turiști sunt nemulțumiți de această schimbare. “Personal mi se pare foarte neprietenos, chiar nu mă aşteptam. Nu e nisipul pe care îl ştiam înainte la mare, adică pentru mine o surpriză. Pentru copii, nu pot să intre în mare, îi înţeapă.

Recomandarea autorităților este ca lumea să aibă răbdare până când nisipul va fi mai fin. „A fost depus pe suprafaţa de plajă aşa cum a fost regăsit în natură, fără a avea procedee de îmbunătăţire a nisipului, deoarece la volumul foarte vast de milioane de metri cubi de nisip un astfel de proces ar fi întârziat extrem de mult lucrările.”, a declarat directorul adjunct al AADP.

Etichete: