Redactia.ro
Home » Stil de viață » Te trezești noaptea între 1:00 și 4:00? Medicii avertizează că ficatul tău ar putea fi în pericol!

Te trezești noaptea între 1:00 și 4:00? Medicii avertizează că ficatul tău ar putea fi în pericol!

Te trezești noaptea între 1:00 și 4:00? Medicii avertizează că ficatul tău ar putea fi în pericol!

Te trezești noaptea între 1:00 și 4:00? Medicii avertizează că ficatul tău ar putea fi în pericol! Iată detaliile!

Te trezești noaptea între 1:00 și 4:00?

Medicii avertizează că ficatul tău ar putea fi în pericol! Tulburările de somn sunt o caracteristică binecunoscută a cicatricilor hepatice care pot afecta semnificativ calitatea vieții, potrivit revistei Nature and Science of Sleep.

Boala ficatului gras non-alcoolic tinde să nu provoace daune în stadiile inițiale, dar consecințele pe termen lung ale bolii sunt departe de a fi benigne.

Boala ficatului gras non-alcoolic descrie prezența celulelor grase în interiorul ficatului, care afectează majoritatea persoanelor în grade diferite. Problemele apar atunci când aceste celule adipoase împiedică organul să funcționeze corect, provocând o acumulare de deșeuri toxice în organismul uman. Astfel, cu cât este mai mare amploarea acestor daune, cu atât este mai puțin probabil caficatul să se regenereze, ceea ce poate justifica un transplant de ficat în unele cazuri.

Sugestia că boala de ficat provoacă ore de trezire specifice provine din ceasul corpului din medicina chineză.

Doctorul Brian Lun, specialist în medicină integrativă și funcțională și chiropractician cu sediul în Kansas City, sugerează să luați aminte de ora la care vă treziți în timpul nopții, pentru a discerne dacă boala hepatică vă provoacă tulburări de somn:

„De obicei, cea mai frecventă cauză a trezirii între 1 și 4 dimineața este o problemă hepatică. S-ar putea să aveți o inflamație a ficatului sau o boală a ficatului gras, cunoscută și sub numele de boală hepatică grasă non-alcoolică.”

Potrivit Journal of Thoracic Disease, tulburările de somn afectează aproximativ 60% până la 80% dintre pacienții cu boli hepatice cronice.

Cele mai frecvente prezentări sunt insomnia, reducerea eficienței somnului, somnolența diurnă și sindromul picioarelor neliniștite:

„Atunci când ficatul devine împovărat de grăsimile acumulate, nu mai poate să vă mulțumească și să vă detoxifice eficient și eficace organismul.

„Din moment ce toxinele nu pot fi neutralizate și eliminate în siguranță din organism, crește riscul de boli degenerative. Boala ficatului gras coincide aproape întotdeauna cu rezistența la insulină și cu dezvoltarea diabetului de tip 2”, a explicat specialistul.

„Ritmul nostru circadian este „ceasul nostru intern” principal și asigură faptul că toate organele și sistemele noastre biologice interne funcționează armonios împreună. În perioada dintre ora 1 și 3 dimineața, ficatul lucrează din greu pentru a ne curăța și detoxifia organismul în timp ce dormim.

Așadar, dacă ficatul tău este lent și stagnant din cauza unei acumulări de grăsimi în timpul perioadei de curățare a ficatului, organismul va încerca să aloce mai multă energie pentru detoxifiere și va declanșa sistemul nervos pentru a se trezi”, a mai completat acesta.

Stilul de viață ne afectează somnul

Trebuie remarcat, totuși, că ritmul circadian al unei persoane se poate schimba odată cu vârsta, ceea ce face ca trezirile de dimineață devreme să fie mai frecvente la adulții în vârstă.

La această populație, există o tendință crescută de a se trezi de trei sau patru ori în fiecare noapte, potrivit Sleep Foundation.

Afecțiuni precum nocturia, anxietatea și alte simptome ar putea fi cauze potențiale ale modificărilor somnului legate de vârstă.

Deși lipsesc cercetările care să susțină rolul bolilor hepatice în trezirile între orele 1 și 4 dimineața, unele studii au legat variabilitatea timpului de trezire de diverși factori de stil de viață:

„O variabilitate mai mare a orelor de trezire, a orelor obișnuite de culcare și a orelor obișnuite de trezire, au fost asociate în mod inconsecvent cu comportamentele legate de stilul de viață”.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: