Redactia.ro
Home » TV » Telespectatorii furați pe față. Isterica de la tv lovește din nou

Telespectatorii furați pe față. Isterica de la tv lovește din nou

Adela Lupșe, Etno TV

CNA-ul împarte noi amenzi! Postul Etno TV a fost sancționat doar cu 5.000 de lei pentru emisiunea „Câștigați acum”, din 12 și 18 iulie.

Emisiunea păcălește telespectarii, este concluzia CNA-ului

„Te zăpăcește de cap. Abordarea e înșelătoare”, spune un membru CNA, potrivit Paginademedia.ro.

Realizatoarea Adela Lupșe încurajează telespectatorii să apeleze la un număr cu suprataxă

Principalul reproș adus a fost acela că emisiunea nu a fost refăcută, așa cum stabilise forul acum două luni. Adela Lupșe spune „vreau să sune telefonul”, telespectatorii care sună nu intră în direct! Apelând telefonul respectiv (un apel cu suprataxă), ei sunt, cumva, înscriși, iar un robot îi alege pe cei câțiva care intră în direct. Pe scurt: este un mecanism prin care se generează apeluri cu suprataxă, pentru că publicul nu este informat că nu intră direct în direct. „Efectul Adela Lupșe”, prezentatoarea energică și agitată care îi îndeamnă aproape isteric pe telespectatori să sune ca să câștige! Dar să sune odată!

Şmecheria e că, înainte de a intra în direct, oamenii sunt ţinuţi pe fir minute în şir, iar apelul este suprataxat, informaţie care nu apare pe ecran şi pe care nici prezentatoarea n-o spune.

Ce spune legislația CNA:

ART. 91 (1) Concursurile interactive pot fi difuzate în cadrul programelor audiovizuale numai dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiţii:

a) au drept scop exclusiv fidelizarea, divertismentul sau educarea publicului;

b) sunt inserate numai în programe educative şi de divertisment sau sunt difuzate ca emisiuni-concurs;

c) nu presupun taxă de participare directă sau disimulată, cum ar fi suprataxa percepută de serviciile de telefonie cu valoare adăugată;

d) respectă regulile informării corecte;

e) câştigurile sau premiile sunt atribuite în baza unui regulament adus la cunoştinţa publicului.

Etichete: