Redactia.ro
Home » TV » Ce salarii au angajaţii de la TVR! Cum a ajuns Doina Gradea să fie mai bine plătită decât Klaus Iohannis

Ce salarii au angajaţii de la TVR! Cum a ajuns Doina Gradea să fie mai bine plătită decât Klaus Iohannis

Doina Gradea

Televiziunea publică oferă salarii foarte mari angajaților săi, astfel că, în ciuda audienței scăzute de anul trecut, șefa TVR primește un onorariu mai mare decât însuși președintele țării, Klaus Iohannis.

Directoarea TVR, Doina Gradea, salariu mai mare decât Klaus Iohannis

Televiziunea publică din România oferă salarii foarte mari, astfel că mulți dintre angajați au venituri rotunde, după cum reiese chiar din declarațiile de avere pe care aceștia trebuie să le depună.

Doina Gradea, cea care este președinta Televiziunii Naționale Române are o declarație de avere stufoasă, din care reiese că aceasta a avut un venit anual de 245.169 de lei, ceea ce în euro înseamnă aproximativ 50.000 de euro.

Un calcul matematic simplu ne arată că Doina Gradea a primit lunar de la TVR suma de 20.000 de lei, adică circa 4.200 de euro pe lună. Angajații TVR au și tichete de masă, astfel că președinta a mai primit și bonuri în valoare de 2.100 de lei pe an. La acestea se adaugă și voucherele de vacanță, ce însumează circa 1.450 de lei pe an.

Ce sume astronomice primesc angajații televiziunii publice

Potrivit acestora date, Doina Gradea încasează mai mulți bani într-un an decât o face președintele României, Klaus Iohannis. Din declarația de avere a șefului statului reiese că venitul său anul este de 37.000 de euro, după cum arată declarația din iunie 2020.

Situația Doinei Gradea nu este, însă, singura. Mai sunt și alți angajați ai TVR ce primesc venituri consistente. Este cazul Monicăi Ghiurco, care primește anual de la televizunea publică suma de 87.000 de lei. Totuși, ea mai primește și bani pentru indemnizația de membru al Consiliului audiovizual, în valoare de 50.000 de lei.

Și Mircea Radu, una dintre cele mai cunoscute figuri care sunt angajate la televiziunea publică, primește mulți bani. Pentru emisiunea pe care a prezentat-o, intitulată Down the road, Mircea Radu a primit 13.000 de euro (au existat opt ediții).

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini