Redactia.ro
Home » Știri » Temperaturi sufocante în România! Anunțul ANM

Temperaturi sufocante în România! Anunțul ANM

Temperaturi sufocante în România! Anunțul ANM

Temperaturi sufocante în România! Iată anunțul ANM!

Temperaturi sufocante în România

Valul de căldură care a pus stăpânire pe România continuă să-și facă simțită prezența, într-o perioadă în care temperaturile extrem de ridicate au pus la încercare rezistența oamenilor și resursele naturale. Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au prezentat prognoza meteo pentru finalul acestei săptămâni, oferind un verdict clar asupra evoluției condițiilor meteorologice, potrivit RTV.

Cu termometrele în creștere, vestul, sudul și sud-estul țării continuă să sufere sub impactul valului de căldură. Disconfortul termic ridicat se impune, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) amenință să depășească pragul critic de 80 de unități. În aceste zone, temperaturile maxime se vor situa în intervalul cuprins între 33 și 36 de grade Celsius, în timp ce minimele vor oscila între 17 și 22 de grade Celsius.

Valul de căldură se va intensifica

În următoarea etapă, valul de căldură se va intensifica și extinde în întreaga țară. În special pe câmpii și podișuri, disconfortul termic se va menține la niveluri ridicate, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va persista peste pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor atinge valori în general între 33 și 37 de grade Celsius, în timp ce minimele vor rămâne între 17 și 22 de grade Celsius.

Capitala României nu va fi scutită de efectele căldurii toride. Prognoza specială pentru intervalul 25 august, ora 10:00, până la 28 august, ora 09:00, prezice canicula în după-amiezi și un disconfort termic accentuat, cu indicele temperatură-umezeală (ITU) depășind pragul critic de 80 de unități. Cerul variabil și vântul slab până la moderat vor contribui la această stare de lucruri. Astfel, se așteaptă ca temperaturile să atingă valori de 35 până la 37 de grade Celsius în timpul zilei, în timp ce minimele vor coborî în intervalul 19-21 de grade Celsius.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: