Redactia.ro
Home » Monden » Teodor Meleșcanu, mărturisiri dureroase despre copilăria sa plină de lipsuri. Și-a pierdut tatăl la o vârstă fragedă

Teodor Meleșcanu, mărturisiri dureroase despre copilăria sa plină de lipsuri. Și-a pierdut tatăl la o vârstă fragedă

Caracterele puternice se nasc în urma unor încercări dificile, iar Teodor Meleșcanu este un exemplu pentru cei încercați greu de viață. S-a bucurat de o carieră înfloritoare și de funcții importante în stat, însă începutul său în viață a fost marcat de lipsuri și o pierdere dureroasă. După moartea tatălui său, a fost nevoit să muncească de la o vârstă fragedă și să lupte pentru idealurile sale.

Teodor Meleșcanu, mărturisiri dureroase despre copilăria sa plină de lipsuri

Teodor Meleșcanu se numără printre politicienii din țara noastră care își merită de deplin locul în fruntea țării. A fost mereu un bărbat puternic, iar rănile trecutul au fost mereu ascunse de zâmbete. Recent, politicianul și-a deschis sufletul în fața publicului din România, iar mărturisirile sale despre copilărie și anii săi de adolescență sunt într-adevăr emoționante.

Născut la data de 10 martie 1941, domnul Meleșcanu a dat dovadă de multă ambiție încă de la o vârstă foarte fragedă. Copilăria i-a fost umbrită de moartea tatălui său, care l-a determinat să preia locul de cap al familiei când încă era în băncile școlii. A fost nevoit să lucreze și să asigure traiul familiei sale, dar toate acestea l-au ajutat să devină bărbatul de astăzi.

Și-a pierdut tatăl la o vârstă fragedă

După ce inima tatălui său a încetat să bată, familia sa a fost pusă într-o situație foarte delicată din punct de vedere financiar. Mama sa nu lucra, dar acest lucru nu l-a împiedicat niciodată să-și continue studiile și să-și urmeze aspirațiile profesionale.

„În copilăria mea am avut probleme destul de complicate. La 12 ani tata a decedat și am rămas eu și mama într-o perioadă când nu avea serviciu. A fost dificil și dacă mi-am dorit ceva a fost să reușesc să ies în lume.” a mărturisit Teodor Meleșcanu în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, de la Kanal D.

Moartea părintelui său se pare că a fost una așteptată, deoarece bărbatul se confrunta cu probleme grave de sănătate. Astfel, el și mama sa au fost nevoiți să accepte ideea că stâlpul familiei lor va pleca mult prea devreme de lângă ei.

„Era de așteptat, era bolnav, a lucra în mină câțiva ani de zile. A ajuns la situația în care avea probleme de sănătate. Erau  foarte serioase și era aproape sigur că în câțiva ani ar fi decedat.”, a mai adăugat politicianul.

Politicianul a învățat și a muncit din greu pentru a ajunge bărbatul puternic de astăzi

Durerea acestei pierderi a fost vindecată de susținerea bunicului său și de dorința sa de a reuși în viață. Familia lui Teodor Meleșcanu a avut parte de susținere materială, cu toate că politicianul a încercat pe când era adolescent să acopere aceste lipsuri.

A avut diferite locuri de muncă, totul în timp ce se ocupa cu mare atenție de studiile sale. Rezultatele școlare deosebite i-au adus o bursă, care nu era însă suficientă pentru a acoperi nevoile familiei sale. În perioada de vară lucra și strângea bani, iar în restul anului făcea tot posibilul să învețe și să-și facă mama mândră.

„Cel care ne-a ajutat enorm a fost bunicul meu, Gheorghe. Se ocupa cu oile, suntem un neam de ciobani, și de fiecare dată venea la Arad să ne aducă de mâncare. Nu am trăit doar din bursa de la școală. În toate vacanțele de vară, eu am muncit. Am muncit la o brutărie, la o fabrică care producea foi de tort, la o legătorie de carți.  De fiecare dată în vacanța mea o foloseam pentru strângerea unor bani care să ne ajute să supraviețuim anul următor. Apoi mama s-a angajat și am reușit să ajungem într-o etapă în care puteam să trăim așa cum era atunci, adică destul de greu.”, a mai povestit Teodor Meleșcan.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: