Redactia.ro
Home » Știri » Testele din Coreea de Sud pentru coronavirus ajung astăzi în România!

Testele din Coreea de Sud pentru coronavirus ajung astăzi în România!

teste pentru coronavirus din Coreea de Sud

Victor Costache a anunțat că astăzi vor ajunge primele teste pentru coronavirus din Coreea de Sud. Sunt așteptate 200.000 de teste pentru COVID-19 contractate din Coreea de Sud.

Marți seara, ministrul sănătății, Victor Costache a anunțat că astăzi vor ajunge în România, 200.000 de teste pentru coronavirus din Coreea de Sud.

România va primi 200.000 de teste pentru coronavirus din Coreea de Sud

Ministrul Sănătății a declarat că România are în momentul de față 19 centre în care se fac testări pentru a combate răspândirea cu COVID-19.

Potrivit acestuia, astăzi vor ajunge 200.000 de teste din Coreea de Sud pentru coronavirus, și vor fi disponibile 4.500 de teste pe zi, chiar dacă capacitatea de testare este foarte mare.

Vestea extraordinară este că mâine vor veni 200.000 de teste din Coreea. Mi-a confirmat în seara asta directorul Unifarm şi vom avea o capacitate de testare foarte bună. Aceste penurii nu sunt proprii ţării noastre. În Franţa sunt situaţii critice. Sunt disponibile în jur de 4.500 de teste pe zi, în ciuda unei capacităţi foarte mari de testare”, a afirmat Costache.

Un centru de testare în fiecare județ din România

De asemenea, Victor Costache a spus că unul dintre cele mai importante lucruri este de a construi un centru de testare în fiecare județ din România.

Totodată, se vor implementate modelele restrictive de circulație de tipul celor adoptate de autoritățile din China.

Suntem de acord cu modelul coreean, testăm, testăm, iar creşterea capacităţii de testare este cuvântul de ordine. (…) Vrem să ajungem la cel puţin un centru de testare în fiecare judeţ. Sunt judeţe care au mai multe centre de testare. Vrem să ajungem să avem câteva milioane de teste la nivel naţional. 200.000 de teste este un prim pas, dar achiziţiile noastre centrează peste 2 milioane de teste în momentul de faţă”, a adăugat Costache.

În ceea ce privește îmbolnăvirea mai multor medici din Spitalul Suceava, Victor Costache a precizat că a fost un „accident epidemiologic„.

Deși coronavirusul face ravagii în întreaga lume și ucide multă lume, societatea este dispusă să ajute si să limiteze răspândirea virusului ucigaș stând în casă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: