Redactia.ro
Home » Știri » Cum se numește medicamentul despre care chinezii spun că ar combate coronavirusul. Unde se găsește

Cum se numește medicamentul despre care chinezii spun că ar combate coronavirusul. Unde se găsește

medicamentul despre care chinezii spun că ar combate coronavirusul

Pandemia de coronavirus face ravagii la nivel mondial, așa că experții lucrează la foc continuu pentru a găsi un leac pentru virusul care a luat deja viețile a aproape 8.000 de oameni. Încă nu s-a descoperit un vaccin, dar medicii chinezi au făcut progrese în acest sens și au anunțat că există un medicament care are mari șanse de reușită, mai ales că studiile din laborator au avut rezultate foarte bune.

Medicamentul despre care chinezii spun că ar combate coronavirusul se numește Remdesivir. Totuși, în ciuda speranțelor mari pe care le au chinezii, este demn de menționat că acesta nu este aprobat nicăieri în lume. De aceea, chinezii așteaptă să obțină licența pentru Remdesivir. Specialistul care se ocupă de desfășurarea acestui studiu a declarat că acesta este cel mai riguros studiu recunoscut de Organizația Mondială a Sănătății.

Un posibil leac pentru coronavirus

„Remdesivir are cea mai puternică activitate antivirală, dar încă nu avem studii clinice. Avem mari așteptări de la acest medicament, dar mai trebuie să-i testăm efectul curativ și siguranța în mod științific. Am decis să facem cel mai riguros tip de studiu, randomizat, dublu-orb și controlat placebo, recunoscut de Organizația Mondială a Sănătății”, a anunțat șeful Departamentului pentru boli pulmonare și îngrijire intensivă din Spitalul Tongj din Wuhan, Zhao Jianping.

La acest studiu participă 760 de persoane, iar de două zile medicamentul a început deja să le fie administrat, relatează Digi24.

Același medicament a fost folosit inițial pentru Ebola, dar nu a dat rezultate împotriva acestui tip de virus.

Se caută vaccinul în toate colțurile lumii

Și cercetătorii din Anglia se luptă pentru găsirea unui vaccin pentru coronavirus, dar anunță că acesta este încă departe, și cel mai probabil el va fi gata după ce epidemia va fi trecut deja.

„Noi am putea reuși să facem vaccinul disponibil la nivel global cel mai devreme la începutul anului viitor. Procesul este mai rapid ca niciodată. Nu știm acum în ce mod va evolua epidemia. Dacă va trece, nu vom mai avea nevoie de vaccin”, a spus un cercetător de la Imperial College din Londra.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: