Redactia.ro
Home » Știri » Tichete de masă 2020. Vești bune pentru milioane de angajați

Tichete de masă 2020. Vești bune pentru milioane de angajați

Tichete de masă 2020. Vești bune pentru milioane de angajați

Tichete de masă 2020. Vești bune pentru milioane de angajați. aloarea nominală a unui tichet de masă va ajunge la 20 de lei, conform unui proiect legislativ propus recent pentru adoptare la Camera Deputaților.

Vești bune pentru milioane de angajați

Potrivit RTV, în expunerea de motive a proiectului, se argumentează că tichetul pe care îl primesc acum angajații nu are o valoare suficientă pentru a putea acoperi costurile unei mese. „Valoarea actuală a unui tichet de masă de 15,18 lei  nu este suficientă pentru a cumpăra o masă de prânz. In condițiile în care valoarea medie a unei mese de prânz este de 21,40 de lei”, spun inițiatorii proiectului.

De asemenea, un alt motiv pentru cei care au alcătuit acest proiect legislativ au propus modificarea, este faptul că valoarea de aproximativ trei euro a tinchetului de masă din România este una dintre cele mai mici din Europa. În Europa, valorile tichetelor sunt cuprinse între șase și 11 euro.

Tichete de masă 2020 în România

Valorea nominală stabilită prin lege a tichetelor este una maximală, ceea ce înseamnă că este opțională și că angajatorul poate alege să ofere pe tichetul de masă valoarea maximală sau una minimală.

Mai mult, tichetele de masă sunt bilete de valoare acordate lunar angajaților, precum o alocație individuală pentru mâncare. Acestea pot fi folosite numai la achitarea mesei sau la achiziționarea produselor alimentare.

Citeste si:Anunț ANM. Meteorologii anunță vreme mai rece în acest weekend

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini