Redactia.ro
Home » Știri » TikTok ia primele măsuri. A chemat în instanță Administrația Trump

TikTok ia primele măsuri. A chemat în instanță Administrația Trump

tiktok

TikTok acționează în instanță administrația Trump pentru că interzice aplicația pe teritoriul Statelor Unite. Compania, cu sediul la Los Angeles, a anunțat că va intenta proces pentru a-și proteja drepturile și interesele legitime, afectate de decretul administrativ care vizează Tik Tok și compania mamă ByteDance.

Reprezentanții companiei susțin că procesul intentat este un răspuns la ceea ce s-a spus că ar fi un ordin executiv „puternic politizat”, care încearcă să interzică aplicația video în Statele Unite. TikTok a susținut în instanța federală din California că administrația SUA nu a oferit companiei o șansă corectă de a se apăra în fața acuzațiile potrivit cărora reprezintă un pericol la securitatea națională.

„Nu tratăm cu uşurinţă procesul împotriva guvernului, dar considerăm că nu avem altă soluţie decât să luăm măsuri pentru a ne proteja drepturile şi drepturile comunităţii şi ale angajaţilor. În condiţiile în care decretul ameninţă să ne interzică opraţiunile din SUA, eliminând crearea a 10.000 de locuri de muncă americane şi afectând în mod ireparabil milioane de americani care apelează la această aplicaţiei pentru divertisment, comunicare şi mijloace de trai legale, vitale în special în timpul panemiei, pur şi simplu nu avem de ales”, a explicat TikTok.

Într-o declarație, oficialii Tik Tok afirmă că, timp de un an, compania a căutat să comunice cu guvernul american, adoptând o atitudine deschisă, transmite CNN. Însă, autoritățile SUA ignoră realitatea, nu respectă procedurile juridice și încearcă să se implice în negocierile dintre companiile comerciale.

Și angajații Tik Tok vor să se judece cu Trump

ByteDance a confirmat că plângerea va fi depusă luni, 24 August, fiind vizat ordinul executiv semnat de președintele Donald Trump, la data de 6 August. Potrivit presei americane, pe lângă acțiunea în instanță, angajații americani ai companiei Tik Tok intenționează la rândul lor să intente un proces președintelui Tump, pe motivul că „ordinul de interzicere” semnat de acesta reprezintă un abuz de putere, care prejudiciază drepturile constituționale ale angajaților companiei.

La data de 6 August, Donald Trump a semnat un decret administrativ care pretinde că Tik Tok constituie o amenințare la adresa securității naționale americane, interzicând oricărei persoane fizice sau entități juridice americane să încheie tranzacții cu Tik Tok sau cu compania mamă, după 45 de zile.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: