Peștele este unul dintre alimentele pe care obișnuim să-l consumăm regulat. Însă, sunt anumite tipuri de pește care ar trebui evitate, deoarece sunt toxice organismului.
Tipuri de pește care pot fi periculoase pentru organism. Ce să eviți în alimentație
Se spune despre pește că este foarte bun pentru organism. Este recomandat de mulți nutriționiști în diete, datorită conținutului de acizi grasi esentiali, omega-3 si omega-6, proteine, vitaminele A, B12, D, E si minerale. Dincolo de beneficii, sunt și pești pe care trebuie să NU le mănânci vreodată.
Unul dintre ele este Tilapia sau Peștele Sfântului Petru. În anumite părți ale lumii, este evitat, deoarece este mult mai dăunător considerat decât a mânca șuncă. Unde mai punem că nu conține Omega 3 și nici Omega 6. Constituie un pericol pentru boli precum cele de: inimă, artrită, astm sau alte boli autoimune.

Morun atlantic sau gadus morhua
Este un pește istoric și a ajutat de-a lungul timpului la hrănirea Lumii Noi și a colonizării timpurii a Mării Caraibelor. În anii 1990 a fost foarte pescuit, iar între timp, pentru a nu dispărea, oamenii de știință recomandă a nu-l mai pescui. Atât pentru a nu dispărea ca specie, dar și pentru că poate dăuna organismului. Mulți cei ce l-au consumat s-au îmbolnăvit.
Foto: morun atlatinc
Macrou congelat. Capacana din spatele acestui pește
Macroul este adesea adus din import. Nu se cunosc condițiile de transport, de păstrare a lui. De foarte multe ori ei sunt decongelati si apoi recongelati. Acest lucru duce și la deteriorarea aspectului peștelui și la pierderea proteinelor. Sunt zvonuri cum că din import peștii tip macrou sunt aduși din canalizări sau alte locuri murdare.
Foto: macrou congelat
Peștele Pangasius. Conține Mercur și provine din cele mai poluate ape ale Vietnamului
Peștele Pangasius este un adevărat pericol pentru viața noastră. Nu doar că are conținut de Mercur, metal ce știm că poate cauza moartea, dar este pescuit și din cele mai poluate ape ale Vietnamului. Peștele se hrănește cu toxine, bacterii şi microorganisme, dar şi resturi de peşti morţi, uscaţi.
Foto: peștele Pangasius