Redactia.ro
Home » Sport » Tomas Ryde, criticat dur după ce România a fost umilită la CM de handbal

Tomas Ryde, criticat dur după ce România a fost umilită la CM de handbal

Tomas Ryde, criticat dur

Tomas Ryde a fost făcut praf după ce naţionala de handbal a României a fost umilită. Tricolorele au pierdut 18-27 cu Rusia şi au ratat şansa de a ajunge în semifinalele Campionatului Mondial din Japonia.

Fostul mare internaţional, Maricel Voina l-a atacat în termeni duri pe selecţionerul naţionalei, Tomas Ryde.

„A destrămat echipa. Nu are ce căuta aici. De ce avem moda aceasta cu antrenorii străini? Fetele au mare potențial, dar ceva nu funcționează cum trebuie. Acești antrenori sunt mercenari. Vin, iau banii și pleacă fără rezultate”, a spus fostul mare handbalist, pentru Prosport.

Tricolorele au 0 puncte şi nu mai au nicio şansă de a câştiga medalie.

„Felicitări, Rusia! Au jucat foarte bine în repriza a doua! Noi am făcut o primă repriză bună. În repriza a doua, primele 10 minute au fost foarte bune, dar apoi, nu am mai crezut până la final. Sunt tristă și nervoasă… !”, a declarat Lorena Ostase.

„Nu aş vrea să mă plâng de arbitraj, dar am avut o scurtă discuţie cu ei în timpul reprizei secunde. Arbitrii şi-au coborât nivelul în repriza secundă. Aveam nevoie de o circulaţie mai bună, ca să destabilizăm o apărare a Rusiei, care mie mi se pare uluitoare. Este realmente incredibil cum se apără Rusia, iar în repriza a doua nu ne-a dat nicio şansă”, a declarat antrenorul României pentru Gazeta Sporturilor.

Programul României în grupele principale

România – Rusia 18-27
Marţi: România – Suedia
Miercuri: România – Japonia

Locul 3 din fiecare din cele două grupe principale va juca meciul pentru locurile 5-6, iar echipele clasate pe locul 4 se vor înfrunta pentru poziţiile 7-8.

Citeşte şi: România, umilită la CM handbal feminin. Tricolorele ratează calificarea în semifinale