Redactia.ro
Home » Știri » „Tot ce am simțit a fost disperarea acestui copil de a fi pierdut pentru totdeauna”. El este Ionuț, eroul care l-a găsit pe băiețelul cu sindrom Down, pierdut pe marginea unui pârâu dezorientat și confuz

„Tot ce am simțit a fost disperarea acestui copil de a fi pierdut pentru totdeauna”. El este Ionuț, eroul care l-a găsit pe băiețelul cu sindrom Down, pierdut pe marginea unui pârâu dezorientat și confuz

GALERIE FOTO (4)

Viața unui copilaș, de doar şapte ani, cu sindrom Down, din localitatea Bengeşti-Ciocadia, judeţul Gorj, a fost la un pas de o adevărată tragedie! Micuțul a dispărut de acasă, luni, iau autoritățile au intrat în alertă! Cu toate acestea, datorită unui act de curaj și dedicare, acest copil cu deficiențe a fost salvat! Iată detaliile!

El este Ionuț, eroul care l-a găsit pe băiețelul cu sindrom Down, pierdut pe marginea unui pârâu dezorientat și confuz

Povestea a început atunci când micul băiețel a părăsit casa dintr-o zonă rurală și s-a rătăcit, neștiind cum să-și găsească drumul înapoi. Îngrijorați și disperați, părinții au luat legătura cu poliția pentru a solicita ajutor.

Aici intră în scenă eroul, Ionuț, agent ISU, în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj. În momentul în care a ajuns la fața locului, el nu a ezitat nicio clipă să se implice și să încerce să aducă copilul înapoi în siguranță. Împreună cu jandarmi, pompieri și voluntari, a început o misiune de căutare și salvare.

Ionuț: „Tot ce am simțit a fost disperarea acestui copil de a fi pierdut pentru totdeauna”

În câteva ore tensionate, pline de suspans, băiețelul a fost găsit pe marginea unui pârâu, într-o zonă cu vegetație deasă. Era dezorientat, confuz și disperat. Cu toții au simțit un val de ușurare și bucurie când l-au găsit în siguranță.

Ionuț a povestit cu lacrimi în ochi momentul emoționant când l-a găsit pe băiețel:

„M-a pupat! În momentul în care l-am luat în brațe s-a lipit de mine și s-a agățat cu mânuțele strâns în jurul gâtului. În acea clipă, tot ce am simțit a fost disperarea acestui copil de a fi pierdut pentru totdeauna ! Asta mi-au transmit mânuțele care m-au îmbrățișat cu atâta putere.”, a povestit Ionuț”, a relatat Ministerul Afacerilor Interne.

Ministerul Afacerilor Interne a transmis un mesaj de mândrie și recunoștință față de toți cei care au participat la această misiune:

„Acest lucru ne-a declarat colegul nostru și așa își va aminti toată viața cel care împreună cu jandarmi, pompieri și voluntari au făcut tot ce era posibil, în această după-amiază, ca o simplă plecare voluntară de la domiciliu să nu se transforme într-o adevărată tragedie.

Băiețelul din brațele colegului nostru își va sărbători, peste câteva zile, cei 8 anișori, în siguranță, lângă familie, datorită unei mobilizări exemplare și datorită unor oameni care fac cinste acestor meserii.

Băiețelul ale cărui mânuțe și-au lăsat amprenta pe uniforma colegului nostru este un copil cu deficiențe, locuiește împreună cu cei trei frați într-o zonă rurală, într-o familie modestă, iar astăzi, în jurul prânzului, s-a îndepărtat de casă și nu a mai reușit să își găsească drumul înapoi. Acela a fost momentul când părinții, disperați, au anunțat polițiștii.

Iar mobilizarea a fost exemplară! În mai puțin de 4 ore, înainte de lăsarea întunericului, băiețelul a fost găsit pe marginea unui pârâu, într-o zona cu vegetație deasă, dezorientat, confuz și disperat.

„Sunt recunoscător că am putut să ajut, pentru că am fost la locul potrivit, în momentul potrivit, acolo unde a fost nevoie de ajutorul meu. În același timp, mă simt norocos că am primit cea mai emoționantă recompensă, o îmbrățișare care a lăsat urme pe uniforma și în sufletul meu!“

Acestea au fost cuvintele colegului nostru, Ionuț, agent în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, încadrat din 2016, cel care poartă cu mândrie pe uniforma lui conturul lăsat de omulețul salvat.”, a mai transmis Ministerul Afacerilor Interne.

Sursa foto: Facebook/ Ministerul Afacerilor Interne

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: