Redactia.ro
Home » Știri » Tot mai mulți turiști la mare. Salvamarii ridică un semnal de alarmă: „Nu înțeleg, se aventurează…”

Tot mai mulți turiști la mare. Salvamarii ridică un semnal de alarmă: „Nu înțeleg, se aventurează…”

Tot mai mulți turiști la mare în acest weekend. Salvamarii ridică un semnal de alarmă: „Nu înțeleg, se aventurează…”

Turiștii au început să meargă la plajă

A început distracția la Constanța! Tot mai mulți turiști au început să meargă la mare din acest weekend. Totuși apa nu le permite să facă încă baie, deoarece înregistrează o temperatură destul de rece, iar pericolele mari sunt anunțate de către salvamari. Înotul este interzis acum în Marea Neagră. 

Turiștii au profitat de vremea frumoasă din acest weekend și au plecat la mare. Totodată bucuria lor este faptul că prețurile încă sunt decente. Deși nu au voie să se aventureze în valurile mării nu au fost puțini cei care s-au bălăcit la malul apei. 

Termometrele arată și 24 de grade în acest weekend, așa că o parte din români și-au găsit deja drumul spre Marea Neagră.

Salvamarii ridică un semnal de alarmă

Pe plajă se simte o atmosferă liniștită și relaxantă. Pentru turiștii care își fac curaj să intre în apă, salvamarii au niște sfaturi. Vremea este schimbătoare acum, caracteristică acestei perioade a anului și poate ridica probleme pentru cei care se aventurează în larg:

„Temperatura apei este foarte rece, iar turiștii nu înțeleg, se aventurează. Noi îi atenționăm că nu e bine să intre în apă, deoarece poate interveni șocul hipotermic.

De aceea am arborat și steagul roșu, ceea ce înseamnă că înotul este interzis.”

„În anii trecuți, în special la început de sezon, se înregistrau cele mai multe intervenții ale salvamarilor, tocmai pentru că vremea era foarte schimbătoare”, explică Antena 3.

Litoralul pentru toți

Pentru ediţia din acest an zeci de hoteluri din toate staţiunile de pe litoralul românesc s-au înscris. Acestea pun la dispoziţia turiştilor, un număr de aproximativ 4.000 de locuri de cazare pe noapte. Pachetele turistice pot fi achitate şi cu vouchere de vacanţă:

„Recomandăm turiştilor să-şi facă vacanţele pe litoralul nostru şi în extrasezon. Au toate motivele: plajele şi staţiunile nu sunt aglomerate, vremea este foarte frumoasă şi, poate cel mai important argument, preţurile sunt mult mai mici decât în lunile iulie şi august. Mă bucur că, în ciuda vremurilor dificile pe care le traversăm, putem să ducem mai departe acest program care a devenit o tradiţie şi să le oferim tuturor românilor posibilitatea de a petrece câteva zile la plajă la tarife mai mult decât accesibile”, a afirmat Dragoş Răducan, preşedintele FPTR, potrivit Agerpres.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: