Redactia.ro
Home » Știri » Toți elevii din România au o mini-vacanță de patru zile. Când începe aceasta

Toți elevii din România au o mini-vacanță de patru zile. Când începe aceasta

Mini-vacanță de patru zile pentru elevi

Elevii vor avea parte de o mini-vacanță de patru zile, pentru că vor fi liber atât pe 5 iunie, cât și pe 8 iunie. Pentru că ambele zile sunt libere, elevii se vor bucura de nu mai puțin de patru zile fără școală, pentru că acestea două se leagă cu weekendul.

Veste bună pentru toți elevii din România! Au mini-vacanță de patru zile

Toți elevii din țară vor avea patru zile fără cursuri. Aceștia nu vor face orele vineri, 5 iunie, când este sărbătorită Ziua Învățătorului, dar nici pe 8 iunie când este a doua zi de Rusalii. Împreună cu weekendul, elevii vor avea, astfel, patru zile în care se pot bucura de soare, fără cursuri.

Ziua Învățătorului este sărbătorită în fiecare an pe aceeași dată, anume 5 iunie. În acest an, spre fericirea copiilor, această celebrare a picat chiar vinerea, astfel că le-a prelungit cele două zile libere de weekend.

Ziua Învățătorului este serbată în aceeași zi cu nașterea lui Gheorghe Lazăr, cel care este considerat a fi fondatorul învățământului românesc.

Cursurile sunt acum online, iar Ziua Învățătorului devine liberă

Pentru că acum școala se face doar online, elevii nu mai pot serba această zi ca în anii trecuți. Dacă cursurile se desășurau în mod obișnuit, atunci copiii organizau serbări și alte evenimente organizate în cinstea acestei sărbători. Totuși, acest lucru nu se mai poate petrece în aceste condiții, din cauza pandemiei de coronavirus.

La fel, copiii au avut noroc și cu ziua de Rusalii, pentru că a doua zi a acestei sărbători creștine are loc luni, astfel că weekendul mai este prelungit cu încă o zi.

Elevii fac orele în online de pe 11 martie, din cauza izbucnirii infecțiilor cu COVID-19. Decizia luată de autoritățile competente este în vigoare chiar și acum, pentru că coronavirusul nu a fost învins nici măcar acum, deși primul caz a fost raportat în țara noastră încă din februarie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: