Redactia.ro
Home » Știri » Toți locuitorii trăiesc pe aceeași stradă. Povestea satului din Spania care atrage turiști din lumea întreagă

Toți locuitorii trăiesc pe aceeași stradă. Povestea satului din Spania care atrage turiști din lumea întreagă

oras spania

Castellfollit de la Roca este un mic oraș cu o istorie bogată, aflat în Catalonia, Spania. Acesta se remarcă prin faptul că toți locuitorii săi trăiesc pe o singură stradă, iar orașul este situat pe creasta unei stânci vulcanice. Așezarea se numără printre cele mai spectaculoase din lume, oferind o priveliște deosebită, cu case construite direct pe stâncă.

Toți locuitorii Castellfollit de la Roca trăiesc pe aceeași stradă

Istoria Castellfollit de la Roca se întinde pe o perioadă de aproximativ 200.000 de ani, începând cu perioada vulcanică. Așezarea a fost o fortăreață importantă în trecut, datorită amplasării sale și a faptului că era greu de atacat. Locuitorii se retrăgeau pe creastă împreună cu familiile lor, atunci când erau atacați.

Orașul a fost fondat în urmă cu aproximativ 200 de mii de ani și se află într-o zonă vulcanică numită La Garrocha. Zona este cunoscută pentru activitatea sa vulcanică și pentru aproximativ 70 de vulcani care încă sunt activi.

Castellfollit de la Roca este un loc deosebit de atractiv pentru turiști datorită peisajelor sale unice și a faptului că este unul dintre cele mai mici orașe din Spania. Aici, turiștii pot admira priveliști uimitoare ale văii Fluvia și ale râului Toronell, care trec de-a lungul orașului și curăță pereții stâncoși.

La Garrocha, numită oficial comarca Garrotxa, este o regiune situată în provincia Girona din Catalonia, Spania. Aceasta este caracterizată prin relieful său muntos, cu numeroase văi și defilee, precum și prin prezența a peste 70 de vulcani, ceea ce a făcut ca regiunea să fie denumită „țara vulcanilor”.

Castellfollit de la Roca are o istorie aparte

Astăzi, orașul are aproximativ o mie de locuitori și este reprezentat de o singură stradă, cu case construite direct pe stâncă. Strada principală se sfârșește în fața bisericii St.Salvador, construită în secolul al XIII-lea. Clima din Castellfollit de la Roca este aparte, datorită așezării geografice și a cantității mari de verdeață. Umiditatea este crescută, iar temperatura este mai mică decât în restul Spaniei.

Cu toate acestea, accesul la oraș este destul de dificil, iar transportul în comun lipsește cu desăvârșire. Castellfollit de la Roca este situat la poalele munților Pirinei din nord-estul Cataloniei, iar drumul către oraș este sinuos și îngust. Cu toate acestea, pentru cei care reușesc să ajungă acolo, Castellfollit de la Roca oferă o experiență unică și spectaculoasă, cu peisaje de poveste și o istorie bogată.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: