Redactia.ro
Home » Coronavirus » Toți românii care au fost infectați și vaccinați trebuie să știe asta. Ce arată cel mai recent studiu

Toți românii care au fost infectați și vaccinați trebuie să știe asta. Ce arată cel mai recent studiu

Cand va fi nevoie de a treia doza de vaccin

Toți românii care au fost infectați și vaccinați trebuie să știe asta. Potrivit unui studiu recent, bolnavii care au fost infectați cu noul coronavirus nu sunt nevoiți să se imunizeze și cu a doua doză de vaccin. Specialiștii din Seattle și Montreal au analizat atât persoanele care au avut deja COVID19, cât și oamenii care nu au fost infectați.

Toți românii care au fost infectați și vaccinați trebuie să știe asta. Ce arată cel mai recent studiu

Toți românii care au fost infectați și vaccinați trebuie să știe asta. Un studiu recent făcut în America, persoanele care au fost infectate cu noul coronavirus nu trebuie să se vaccineze și cu a doua doză. Cercetătorii din Montreal și Seattle au făcut o analiză atât pe bolnavii cu COVID19, cât și pe cei care nu au fost infectați cu noul coronavirus. „Persoanele care au trecut prin boală au nevoie doar de o singură doză pentru a obține imunitate de lungă durată”, a spus George Rutherford, epidemiolog și specialist în boli infecțioase de la UC San Francisco.

Potrivit acestuia, ambele vaccinuri, atât Pfizer, cât și Moderna, trebuie administrate în două etape, la interval de câteva săptămâni. Conform specialiștilor, prima doză are rolul de a întări sistemul imunitar pentru a recunoaște și a ataca proteina indicativă a virusului, în timp ce a doua determină sistemul imunitar să producă flux de anticorpi.

De asemenea, cea de-a doua doză este necesară pentru a obține o protecție completă și de lungă durată împotriva coronavirusului. Cercetătorii au aflat la cei care au avut COVID19 că o singură doză de vaccin a crescut nivelul de anticorpi împotriva mai multor variante diferite de coronavirus cu până la o mie de ori. Dar și a doua doză nu a oferit niciun fel de beneficiu suplimentar. Aceste date analizate înainte și după imunizarea cu vaccinul Pfizer sau Moderna. Totodată, persoanele care nu au fost infectate au avut niveluri mai mici de anticorpi după două doze de vaccin, decât persoanele infectate și vaccinate cu o singură doză.

Câte reacții adverse au fost înregistrate

Comitetul Național pentru imunizarea anti-COVID19 a informat că, în ultimele 24 de ore au fost administrate 62.881 de doze de vaccin, dintre care 46.271 – Pfizer,8.019 – AstraZeneca şi 8.591 – Moderna. Potrivit CNCAV, 39.938 de persoane au fost vaccinate cu prima doză, iar 22.943 de persoane cu cea de-a doua doză. Din data de 27 decembrie 2020, de la începutul campaniei de vaccinare, au fost administrate 3.762.214 de doze unui număr de 2.326.484 de persoane, dintre care 890.754 au primit o doză şi 1.435.730 şi pe cea de-a doua.

În ultimele ore au fost înregistrate 93 de reacții adverse, 10 de tip local și 83 de tip general. De la începutul campaniei de vaccinare, au fost înregistrate 12.238 de reacţii adverse la vaccinurile Pfizer, Moderna şi AstraZeneca, 1.227 de tip local şi 11.011 de tip general, iar în același timp, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat alte 2.323 de noi cazuri cu Covid19. În ultimele 24 de ore, 113 români au murit din cauza infecției cu noul coronavirus, iar 1.529 de persoane cu COVID-19 sunt internate la Terapie Intensivă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: