Redactia.ro
Home » Știri » Toți românii care merg cu avionul ar trebui să știe asta! Care sunt taxele ascunse ale companiilor aeriene

Toți românii care merg cu avionul ar trebui să știe asta! Care sunt taxele ascunse ale companiilor aeriene

GALERIE FOTO (2) Taxe ascunse bilete de avion

Chiar dacă la prima vedere biletele de avion par destul de ieftine în unele perioade, românii pot avea parte de surprize neplăcute în momentul în care ajung să își rezerve un loc. Costurile extra care apar ulterior pot deveni deranjante, tocmai de aceea trebuie să cunoști câteva detalii neștiute despre companiile aeriene înainte de a face o rezervare.

Profitul companiei este principalul obiectiv, tocmai de aceea deși la prima vedere mulți pot fi încântați de prețurile mici, după ce se începe procesul de rezervare a biletelor, lucrurile ajung să se schimbe. Astfel, poți ajunge să plătești dublu un bilet de avion care inițial se încadra perfect în bugetul pe care l-ai alocat.

Care sunt taxele ascunse ale companiilor aeriene

Taxele ascunse ale companiilor aeriene nu fac altceva decât să crească substanțial veniturile. Multe persoane nu țin cont de ele, tocmai de aceea ajung să plătească bani grei pentru un singur bilet de avion. În continuare veți putea descoperi de ce biletele de avion ajung să fie atât de scumpe, chiar dacă inițial par a avea un preț infirm.

Taxe pentru bagaje – De multe ori se întâmplă ca unele companii aeriene să nu îți asigure locul pentru un bagaj de cală, motiv pentru care vei ajunge să achiți bani extra dacă ai nevoie de un geamantan prea mare.

Taxe pentru locurile prestabilite – Dacă înainte puteai să îți selectezi fără probleme locul în care dorești să stai în avion, lucrurile s-au schimbat radical. Acum toți cei care țin la propriul lor confort sunt nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar.

Taxe pentru gustări și băuturi – Poate părea că unele companii aeriene au mare grijă de clienții lor și le oferă băuturi gratis sau gustări, dar aceasta este doar o altă strategie de a produce bani. La final vei fi nevoit să achiți produsele consumate la un super preț.

Taxe pentru carduri de credit – Unele companii au contracte cu anumite bănci, tocmai de aceea există posibilitatea ca în momentul în care dorești să îți achiți biletul de călătorie să te lovești de problema comisioanelor.

Taxe pentru asigurarea de călătorie sau anularea călătoriei – Înainte de a pleca într-o vacanță specialiștii recomandă să îți faci o asigurare de călătorie sau măcar o asigurare de anulare a zborurilor. Astfel, vei putea să îți recapeți o parte din banii cheltuiți. Unele companii profită de asta și te fac să achiziționezi de la ele aceste asigurări, sporindu-și veniturile lunar.

Cum să te ferești de taxele ascunse
Cum să te ferești de taxele ascunse

Cum să eviți taxele de călătorie

Verifică termenii și condițiile cu atenție

Deși poate părea plictisitor, este important să citești întotdeauna termenii și condițiile atunci când faci o rezervare de zbor. Acestea ar trebui să conțină informații despre toate taxele și comisioanele asociate cu zborul tău. Asigură-te că înțelegi ce anume plătești și pentru ce.

Folosește un motor de căutare de zboruri care compară prețurile

Există o mulțime de site-uri web și aplicații care îți permit să cauți și să compari prețurile biletelor de avion de la diferite companii aeriene. Aceste instrumente îți pot ajuta să găsești cele mai bune oferte, iar unele dintre ele includ și informații despre taxele și comisioanele asociate cu fiecare zbor.

Rezervă direct prin site-ul companiei aeriene

Deși acest lucru nu este întotdeauna mai ieftin, în general, este mai puțin probabil să fii lovit de taxele ascunse atunci când rezervi direct prin site-ul companiei aeriene. De asemenea, aceste site-uri ar trebui să includă informații clare despre toate taxele și comisioanele asociate cu zborul tău.

Fii flexibil cu datele de călătorie

Uneori, să călătorești într-o anumită zi sau într-un anumit interval orar poate fi mult mai scump decât în alte zile sau intervale orare. Încercați să fiți cât mai flexibili cu datele de călătorie, pentru a găsi cele mai bune oferte și pentru a evita taxele ascunse.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: