Redactia.ro
Home » Știri » Totul sau nimic! Simona Halep cere daune uriașe de la compania canadiană care a produs suplimentul nutritiv contaminat

Totul sau nimic! Simona Halep cere daune uriașe de la compania canadiană care a produs suplimentul nutritiv contaminat

Pe ce loc este Simona Halep în clasamentul WTA

Simona Halep  a luat o decizie fermă și a dat în judecată compania canadiană responsabilă de producerea suplimentului nutritiv care a dus la suspendarea sa pentru patru ani din cauza dopajului. Halep solicită daune în valoare de peste 10 milioane de dolari de la Quantum Nutrition, care operează sub numele de Schinoussa Superfoods, după ce a fost depistată pozitiv la US Open 2022 cu Roxadustat, un medicament utilizat în mod obișnuit de persoanele cu anemie, conform informațiilor furnizate de Reuters.

Roxadustat, aflat pe lista substanțelor interzise de Agenția Mondială Antidoping, are capacitatea de a crește nivelul de hemoglobină și producția de celule roșii din sânge, îmbunătățind astfel rezistența organismului. Simona Halep, în vârstă de 32 de ani, a declarat că a folosit suplimentele Schinoussa în timpul turneului de la Flushing Meadows din 2022 și că produsul Keto MCT pe care l-a consumat a fost contaminat cu Roxadustat, substanță care nu a fost menționată pe etichetă.

Neagă că s-a dopat

Sportiva, dublă campioană de Grand Slam, a subliniat că niciodată nu a folosit substanțe interzise și că neglijența firmei Quantum și afirmațiile false privind legalitatea suplimentului său au afectat grav cariera sa și i-au provocat umilință. În plus față de daunele materiale, Halep solicită și daune punitive în procesul pe care l-a intentat la un tribunal din New York, în cartierul Manhattan.

Quantum, cu sediul în Scarborough, Ontario, nu a oferit imediat un comentariu în acest sens, în ciuda solicitării Reuters. Fondatorul companiei a declarat în octombrie pentru ziarul canadian The Globe and Mail că Simona Halep caută un vinovat și că firma sa a fost făcută țapul ispășitor în această situație.

Halep contestă suspendarea de patru ani impusă în septembrie anul trecut de un tribunal al Agenției Internaționale de Integritate în Tenis. Deși tribunalul a recunoscut că Halep nu știa că suplimentul ar putea conține Roxadustat, a decis că contaminarea nu poate justifica cantitatea semnificativă de medicament descoperită în proba sa de urină din 29 august 2022.

Săptămâna trecută, au avut loc audieri în cazul Halep la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. „Cred cu tărie că adevărul va ieși la iveală și că ziua în care voi reveni pe teren va sosi curând”, a declarat Halep reporterilor. Simona Halep a câștigat Roland Garros în 2018 și Wimbledon în 2019, demonstrând un talent și o determinare remarcabile în lumea tenisului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: