Redactia.ro
Home » Știri » Tradiții și obiceiuri în Joia Mare. Ce este bine să faci astăzi

Tradiții și obiceiuri în Joia Mare. Ce este bine să faci astăzi

Tradiții și obiceiuri în Joia Mare. Ce este bine să faci astăzi

Tradiții și obiceiuri de Joia Mare. Iată ce trebuie să faci în ziua aceasta și ce este complet interzis.

Tradiții și obiceiuri de Joia Mare. Superstiții din strămoși

Joia Mare este o sărbătoare foarte specială pentru creștini, pentru că a avut loc Cina Cea de Taină. Sunt o mulțime de tradiții și obiceiuri ce sunt păstrate chiar și acum din strămoși pentru ziua aceasta. Unul dintre obiceiurile zilei este să se facă focuri pentru sufletele celor adormiți. Se spune că aceștia în Joia Mare sosesc în casele în care au stat și așteaptă la geamuri.

Focul îi ajută să își liniștească sufletul și tocmai de aceea în ziua aceasta nu trebuie să măturăm pentru că se spune că praful va ajunge în gura morților care așteaptă la streașină. În Joia Mare au loc cele 12 Evanghelii la care trebuie să participe femeile.

Se spune că femeile gravide trebuie să aibă o sfoară cu 12 noduri și să desfacă fiecare nod la fiecare dintre Evanghelii pentru a avea parte de o naștere ușoară. Până în Joia Mare creștinii trebuie să aibă grijă ca gardul lor să fie refăcut și tot gunoiul trebuie adunat și ars. Toate muncile de primăvară trebuie terminate în această zi.

Tradiții și obiceiuri de Joia Mare. Ce este complet interzis să faci

În Joia Mare trebuie vopsite ouăle roșii pentru că se spune că cele făcute în această zi nu se strică. Ăn ceea ce privește lucrurile pe care este absolut interzis să le facem în ziua aceasta este să ne sărutăm prietenii. În Joia Mare a avut loc sărutul lui Iuda care l-a trădat pe mântuitorul Iisus Hristos și l-a vândut fariseilor pentru 30 de arginți. Tocmai de aceea este bine să nu te săruți pentru că acesta va fi răstălmăcit și înțeles ca o trădare.

De asemenea, în Joia Mare există și o reținere la atingeri pentru că oamenii își dau mâna, dar nu se ating. În Joia Mare nu se spală haine și nu se fac parastase. De Joia Mare nu se trag clopotele bisericilor, ci doar se bate toaca, mai spun bătrânii din popor.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: