Redactia.ro
Home » Stil de viață » Tradiții și obiceiuri la botez. Cum trebuie să să comporte nașii în biserică

Tradiții și obiceiuri la botez. Cum trebuie să să comporte nașii în biserică

Tradiții și obiceiuri la botez.

Botezul unui copil este un eveniment deosebit de important și tocmai de aceea nașii trebuie aleși cu mare grijă. Iată ce lucruri trebuie să ai în vedere dacă vei fi naș pentru un copil.

Ce trebuie să cumpere nașii pentru botezul de la Biserică

Sunt multe îndatoriri pe care trebuie să le respecți în calitatea ta de naș, mai ales după slujba de la Biserică, pentru că nașii sunt părinții spirituali ai copilului.

Înainte de ziua botezului, nașii trebuie să cumpere o lumânare pentru cel mic. Culoarea fundei trebuie să arate sexul copilului, iar dacă este băiețel, ea trebuie să fie albastră sau albă și dacă este fetiță roșie sau roz.

Trebuie să cumperi și o pânză albă mare necusută și nefinisată, în care copilul trebuie ținut după ce preotul scoate din cazanul cu apă sfințită. Tot în categoria lucrurilor pe care trebuie să le cumpere nașii sunt și hainele noi pentru bebeluș. De la scutece la îmbrăcăminte și chiar încălțăminte. Chiar și prosopul și săpunul pe care le folosește preotul înainte de a boteza copilul sunt cumpărate tot de nași.

Ce obligație au nașii după aducerea copilului acasă

Tot ei sunt cei care trebuie să aducă la biserică ulei și vin, care sunt folosite pentru împărtășanie și mirungere. Dacă ai primit o invitație de a fi naș, trebuie să știi că botezul de la biserică este plătit de nași și tot ei trebuie să se ocupe de petrecerea de botez și să o plătească.

După acesta, trebuie să duci copilul la părinți acasă și în dreptul pragului îl dai în brațe mămicii, după care vei întinde brațele cu cel mic peste trag de trei ori spunând „ți-am luat un păgân ți-am adus un creștin”.

A doua zi după botez, nașa îi face baie copilului și trebuie să ai la tine toate lucrurile necesare pentru acest ritual. În timpul băii trebuie aprinsă lumânarea de botez și în apă poți adăuga flori, pentru frumusețea copilului, bani, care trebuie să fie sterilizați, pentru bogăție, apă sfințită pentru curățenie spirituală, orez pentru bogăție. După ce îl speli pe cel mic trebuie să-l strigi pe nume și să îl ungi cu mir la încheieturi și pe frunte.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: