Redactia.ro
Home » Stil de viață » Tradiții și obiceiuri la nuntă. Cum trebuie să să comporte nașii în biserică

Tradiții și obiceiuri la nuntă. Cum trebuie să să comporte nașii în biserică

Tradiții și obiceiuri la nuntă.

Alegerea nașilor este foarte importantă pentru viitorii tineri căsătoriți, pentru că ei sunt părinții spirituali și sunt la fel de importanți precum la taina Sfântului Botez.

Alegerea nașilor de cununie. Ce îndatoriri au nașii la Biserică

În primul moment important din viața noastră de după naștere, când suntem botezați, nașii sunt alături de noi și este normal ca ei să fie alături de noi și în următorul pas important din viața noastră, în momentul în care ne unim destinul de al altei persoane . astfel mirii sunt însoțiți de nași.

Ei îi asistă pe fini la logodnă și la cununie implicându-se activ în săvârșirea acestor slujbe. La cununie, ei trebuie să pună și să ia cununiile de pe capetele mirilor.

În biserică, mireasa trebuie să stea întotdeauna în stânga mirelui sau a nașului, iar toate femeile din alai trebuie să stea, de asemenea, în stânga bărbaților pe care însoțesc. Până după realizarea cununiei, mireasa trebuie să stea cu nașul și cu lumânarea sa, iar mirele trebuie să stea cu nașa și cu cea de-a doua lumânare.

Mirii vor fi împreună abia după plecarea din biserică și lumânările la acestora la fel. Nașii trebuie să suporte obligațiile materiale pentru voalul și parura miresei, dar și lumânările și cele pentru slujba religioasă.

Unde trebuie să stea nașii în timpul slujbei

Tinerii trebuie să le facă viitorilor nași o vizită cu ploconul în brațe, care poate fi primit sau refuzat . Dacă accepta această ofertă, nașii trebuie să cinstească evenimentul și să deschidă o sticlă din cel mai bun film vin pe care s-o împartă cu viitorilor lor fini.

Atât la slujba de logodnă, cât și la cea de cununie, nașii sunt cei care țin lumânările de o parte și de alta a mirilor. Nașul se află mereu în partea dreaptă a mirelui și nașa în partea stînga miresei.

Nașii devin părinții sufletești și spirituali ai finilor și tocmai de aceea este bine ca ei să fie mai în vârstă decât cei care se căsătoresc, având experiență de viață mai mare și pot să le dea sfaturi de fiecare dată celor pe care i-au cununat.

Calitatea de nași o pot îndeplini și rudele apropiate cum sunt frații, surorile sau cumnații. Părinții nu pot fi nașii propriilor copii și călugării nu pot îndeplinii calitatea de nași. Nu pot fi nași cei care trăiesc în concubinaj, în desfrânare, cei bețivi, divorțați și cei care nu doresc să aibă copii.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: