Redactia.ro
Home » Știri » Tradiții și superstiții în ziua Sfinților Apostoli Petru și Pavel. Ce nu trebuie să faci sub nicio formă dacă vrei să fii ferit de necazuri

Tradiții și superstiții în ziua Sfinților Apostoli Petru și Pavel. Ce nu trebuie să faci sub nicio formă dacă vrei să fii ferit de necazuri

sfintii petru si pavel

Mâine, pe data de 29 iunie, în calendarul ortodox este însemnată o sărbătoare importantă, și anume sărbătoarea Sfinților Petru și Pavel. Această zi de joi este dedicată acestor sfinți și există câteva reguli și tradiții pe care credincioșii ortodocși ar trebui să le cunoască și să le respecte în această zi specială. Iată câteva dintre cele mai cunoscute tradiții și obiceiuri pe care credincioșii le iau în seamă în ziua Sfinților Petru și Pavel!

Tradiții și superstiții în ziua Sfinților Apostoli Petru și Pavel

În ziua prăznuirii Sfinților Apostoli Petru și Pavel, care va avea loc mâine, există câteva superstiții și tradiții de care credincioșii țin cont. Conform tradițiilor, se consideră că nu este recomandat să se scuture merii în această zi, întrucât acest gest ar putea atrage grindina și ar putea afecta recoltele.

Deoarece Sfinții Petru și Pavel sunt considerați ocrotitorii agriculturii, se evită desfășurarea de lucrări grele în grădină în această zi. Este recomandat să acorzi o pauză activităților care implică efort fizic intens și să te concentrezi mai mult pe rugăciune și reflectare spirituală.

Ziua Sfinților Petru și Pavel este un moment potrivit pentru a cultiva armonia și compasiunea în relațiile cu cei din jur. Se consideră că este deosebit de nepotrivit să te implici în bârfe, conflicte sau discuții care ar putea aduce tulburare și discordie. În schimb, este recomandat să promovezi iertarea, compasiunea și înțelegerea reciprocă.

Pentru credincioșii ortodocși, respectarea tradițiilor și ritualurilor religioase este extrem de importantă în ziua Sfinților Petru și Pavel. Este recomandat să participi la slujbele bisericești, să te rogi și să te închinești în fața icoanelor acestor sfinți, exprimând astfel recunoștință și evlavie față de ei.

Cea mai puternică rugăciune către Sfinții Apostoli Petru și Pavel

„Pe Voi, Apostoli slăviţi ai Lui Iisus, Mântuitorul v-a rânduit să fiţi stâlpi ai Bisericii pe care a întemeiat-o. Pe tine, Sfinte Petre, Mântuitorul te-a ales să fii piatra de temelie a Sfintei Biserici şi ţi-a dăruit harul să-i întăreşti în credinţă pe toţi fraţii tăi.

Pe tine, Sfinte Pavele, Mântuitorul te-a făcut din duşman un ales prieten, iar Duhul Sfânt te-a numit să le arăţi neamurilor toate comorile învăţăturii creştine.

Sfinte Petre şi Sfinte Pavele, amândoi aţi lucrat cu neobosită însufleţire la răspândirea Împărăţiei lui Hristos, pecetluind mărturia devotamentului pentru Mântuitor cu sângele vostru.

La Voi ne rugăm, când osânda unei judecăţi nedrepte se abate asupra vieţii noastre, să-i îndepărtaţi pe farisei din drumul nostru, luându-le cheile puterii, iar cuvântul lor să nu fie lucrător împotriva noastră. Amin.

Acolo, în Împărăţia lui Dumnezeu, vă bucuraţi de vederea Lui în slava cerească. De Acolo, priviţi spre Biserica lui Hristos care călăuzeşte popoarele, pentru ca ele să vadă lumina Evangheliei şi să nu rătăcească drumul care duce la izvoarele tămăduitoare ale harului.

Ne închinăm Vouă, să-L rugaţi pe Mântuitorul nostru să-i lumineze şi să-i apere de orice necaz pe episcopi, pe preoţi şi întregul popor creştin.

Rugaţi-L pe Domnul secerişului să trimită lucrători sârguincioşi în ogorul Tău, pentru ca toţi oamenii de bunăcredinţă să aibă parte de binefacerile pe care le primim de la Dumnezeu prin Sfânta Biserică.

Slăviţi Apostoli Petru şi Pavel, să ascultaţi rugăciunea noastră, credincioşi încercaţi de cumplite necazuri, să fiţi milostivi şi să îndepărtaţi din viaţa noastră furia duşmanilor porniţi să ne doboare cu orice preţ. Amin”

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: