Redactia.ro
Home » Știri » Tragedia care zguduie Jocurile Olimpice 2024 de la Paris. Un sportiv a murit chiar înainte de competiție

Tragedia care zguduie Jocurile Olimpice 2024 de la Paris. Un sportiv a murit chiar înainte de competiție

Doliu în lumea filmului.

Cu doar câteva zile înainte de începerea Jocurilor Olimpice de la Paris, ediția 2024, comunitatea sportivă și membrii staff-ului organizatoric au fost zguduiți de o tragedie. Moartea prematură a unui important atlet a umbrit bucuria pregătirilor pentru acest eveniment global.

Jackson James Rice, o pierdere imensă pentru comunitatea sportivă

Jackson James Rice, un tânăr de 18 ani, urma să devină primul atlet caucazian care să reprezinte Tonga la Jocurile Olimpice. Originar din Statele Unite, cu părinți britanici, Rice a crescut pe insula Ha’apai din arhipelagul Tonga, unde familia sa conduce un han turistic. Debutul său în competițiile olimpice ar fi fost o premieră istorică, atât pentru el, cât și pentru Tonga, participând la kitesurfing, un sport care își face debutul olimpic în această vară la Paris.

Kitesurfingul, sportul care implică deplasarea pe o planșă pe apă cu ajutorul unui zmeu, urma să fie prezentat pentru prima dată la Jocurile Olimpice, iar Rice era unul dintre sportivii care promiteau mult în această disciplină. Calificarea lui a venit după ce a terminat pe locul opt la evenimentul Sail Sydney în decembrie anul trecut.

Detalii despre accidentul tragic

Sâmbătă, Jackson James Rice se afla pe insula Ha’apai, unde făcea scufundări de pe o barcă. În timpul unei scufundări la o adâncime mică, tânărul a leșinat sub apă. Corpul său a fost găsit pe fundul mării, sub barcă. Deși au încercat să-l resusciteze, toate eforturile au fost zadarnice. Tatăl său, Darren Rice, a confirmat vestea morții fiului său luni, pe 17 iunie.

Într-o postare sfâșietoare pe Facebook, sora sportivului, Lily, a scris: „Am fost binecuvântată cu cel mai uimitor frate din lume și mă doare să spun că a murit. A fost un kitesurfer uimitor și ar fi ajuns la Olimpiadă și s-ar fi întors cu o medalie mare și strălucitoare. Și-a făcut atât de mulți prieteni minunați în întreaga lume”.

Reacțiile comunității și mesajele de omagiu

Vestea tragică a morții lui Jackson James Rice a generat un val de reacții emoționante pe rețelele de socializare. Prieteni, colegi și admiratori din întreaga lume și-au exprimat durerea și șocul. „Nu pot să exprim în cuvinte ceea ce simt acum. Încă nu pot să cred, când m-am trezit cu această veste am crezut că e o glumă”, a scris unul dintre prietenii tânărului. Un alt apropiat a transmis: „Ești cel mai uimitor prieten pe care și l-ar putea dori cineva și oricine a petrecut timp cu tine ar fi de acord”.

Această tragedie a lăsat un gol imens în inima celor care l-au cunoscut și iubit pe Jackson. Faptul că a crescut pe insula Ha’apai și a făcut parte din comunitatea locală i-a conferit un loc special în inimile locuitorilor și colegilor săi. Performanțele sale sportive și personalitatea sa carismatică l-au făcut un model de urmat pentru mulți tineri aspiranți.

Moștenirea unui tânăr talentat

Născut în Statele Unite, Jackson James Rice și-a petrecut copilăria și adolescența pe insula Ha’apai, unde a dezvoltat o pasiune pentru sporturile nautice. Familia sa a fost un sprijin constant în cariera lui, iar succesul său la competiții internaționale a fost un motiv de mândrie pentru Tonga. Participarea sa la Jocurile Olimpice ar fi fost un moment istoric atât pentru el, cât și pentru țara pe care o reprezenta.

Deși moartea sa tragică a curmat un vis olimpic, moștenirea lui Jackson James Rice va continua să inspire. Pasiunea și determinarea sa vor rămâne în amintirea celor care l-au cunoscut, iar contribuția sa la popularizarea kitesurfingului va fi mereu apreciată.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: