Redactia.ro
Home » Homepage » Tragedia de la Ferma Dacilor: A șaptea victimă, un copil, a fost găsită carbonziată

Tragedia de la Ferma Dacilor: A șaptea victimă, un copil, a fost găsită carbonziată

O nouă victimă a incendiului terifiant de la Ferma Dacilor.

Incendiul devastator de la pensiunea Ferma Dacilor din Prahova continuă să lase în urmă suferință și tristețe, iar ultima veste aduce încă o pierdere grea: a șaptea victimă, un copil, a fost extrasă din ruinele clădirii carbonizate. Operațiunile de căutare și recuperare continuă, iar autoritățile depun eforturi susținute pentru identificarea tuturor victimelor și a circumstanțelor exacte ale tragediei.

26 de oameni au trecut prin clipe de coșmar

Din cele 26 de persoane cazate la pensiunea Ferma Dacilor, 18 s-au autoevacuat, iar 2 dintre acestea au fost transportate la spital cu arsuri minore în urma incendiului. Inițial, 8 persoane au fost declarate dispărute, iar eforturile de salvare au dus la extragerea a șase victime carbonizate în timpul stingerii incendiului.

O notă tragică adițională este adusă de lipsa autorizației de construcție a pensiunii Ferma Dacilor. Potrivit prefectului județului Prahova, Virgiliu Nanu, documentele arată că pensiunea avea doar un certificat de edificare a construcțiilor, eliberat pe baza unui raport de expertiză. În urma evaluării inițiale a documentelor de către administrația locală, s-a constatat că nu exista autorizație de construcție, iar proprietarii au intrat în legalitate abia în toamna anului 2020, printr-un raport de expertiză și un certificat de edificare a construcției.

Ce au transmis autoritățile în acest caz

Prefectul Virgiliu Nanu a declarat: „Acum, eu am convocat toate structurile de specialitate, urmând să facem o evaluare a tuturor documentelor și să vedem cronologia acestor hârtii și cronologia controalelor care s-au făcut la pensiunea respectivă.”

Investigațiile în curs vor viza modul în care pensiunea a funcționat fără autorizație de construcție și dacă acest lucru a contribuit la tragedia care a avut loc. În timp ce comunitatea locală și familia victimelor se confruntă cu durerea pierderii, autoritățile depun eforturi pentru a aduce lumină în întunericul acestei tragedii și pentru a asigura că astfel de evenimente tragice nu se vor repeta în viitor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: