Redactia.ro
Home » Știri » Tragedia din Ialomița. Oficial, familiile victimelor vor primi sprijin financiar din partea Ministerului Muncii

Tragedia din Ialomița. Oficial, familiile victimelor vor primi sprijin financiar din partea Ministerului Muncii

Tragedia din Ialomița. Oficial, familiile victimelor vor primi sprijin financiar din partea Ministerului Muncii

Tragedia din Ialomița. Ministerul Muncii anunță printr-un comunicat de presă, că va acorda ajutoare de urgență familiilor victimelor din Ialomița, în valoare de 122.000 lei.

Tragedia din Ialomița. Oficial, familiile victimelor vor primi sprijin financiar din partea Ministerului Muncii

Ministerul Muncii a anunțat printr-un comunicat de presă, sprijinul financiar pe care îl va oferi familiilor victimelor din accidentul din Sf. Gheorghe. Suma alocată va fi în valoare de 122.000 lei.

Ajutoare de urgență în valoare de 122.000 lei pentru familiile afectate de accidentul rutier produs în județul Ialomița. Pentru fiecare familie care are un membru decedat sau rănit în accident. Hotărârea de Guvern aprobată astăzi prevede acordarea unui ajutor de urgență în valoare de 5.000 de lei. Iar pentru fiecare minor aflat în întreținerea uneia dintre aceste persoane se acordă un ajutor suplimentar de 3.000 lei„, anunță Ministrul Muncii.

Salariul era singura sursă de venit

Majoritatea familiilor persoanelor decedate în urma accidentului rutier, se bazau pe salariul obținut. De asemenea, din aceeași bani ăși întrețineau și copiii.

La propunerea Ministerului Muncii și Justiției Sociale, Guvernul poate dispune acordarea unor ajutoare de urgență familiilor și persoanelor care se află în situații de necesitatea cauzate de calamități naturale. Incendii, accidente, precum li pentru alte situații deosebite datorate stării de sănătate. Ori care pot conduce la riscul de excluziune socială. Ajutoarele de urgență se suportă din fondurile prevăzute cu această destinație în bugetul Ministerului Munciii„, informează Ministerul Muncii.

Data de 5 octombrie va rămâne pentru familiile din Munteni-Buzău o zi plină de durere. Zece persoane au murit și șapte persoane au fost rănite în urma unui accident rutier în județul Ialomița. Șoferul unui TIR a pierdut controlul volanului și a intrat pe constrasens, lovind în plin un microbuz în care se aflau 15 persoane, dintre care 14 femei. Acestea erau angajate la MegaImage, iar microbuzul mergea spre București, special pentru a le duce pe femei la serviciu. Din păcate, opt femei au murit și cei doi șoferi au murit în urma impactului violent, iar șase persoane au fost grav rănite.

15 copii au rămas fără mame, iar șapte dintre cele 8 femei decedate au fost înmormântate împreună. O singură mamă, a fost înmormântată pe ziua de 7 octombrie, urmând ca în ziua următoare să împlinească vârsta de 52 de ani.

În urma accidentului, a fost anunțat planul roșu de intervenții. Accidentul din județul Ialomița este cel mai grav accident rutier care a avut loc în ultimii ani.

Citeste si:Simina de la „Puterea Dragostei” este însărcinată! Cine e tatăl copilul

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: