Redactia.ro
Home » Știri » Tragedie de nedescris într-un mall din Sydney. Atac sângeros soldat cu 5 morți și 8 răniți, printre care și un bebeluș

Tragedie de nedescris într-un mall din Sydney. Atac sângeros soldat cu 5 morți și 8 răniți, printre care și un bebeluș

GALERIE FOTO (5)

Un atac brutal într-un mall din Sydney a șocat întreaga comunitate, lăsând în urmă o tragedie cu cinci morți și opt răniți, inclusiv un bebeluș. Incidentul s-a petrecut în centrul comercial Westfield Bondi Junction, unde sute de persoane s-au confruntat cu scene de panică sâmbătă după-amiază.

Martorii oculari au descris momente de haos, clienții alergând pentru a se adăposti în timp ce poliția încerca să stabilizeze situația. Imaginile surprinse de camerele de securitate au arătat un bărbat alergând cu un cuțit prin centrul comercial, în timp ce victimele zăceau rănite la sol.

Premierul și-a transmis condoleanțele

Premierul Australiei, Anthony Albanese, a transmis condoleanțe familiilor victimelor și a mulțumit pentru eforturile de intervenție ale poliției și primilor respondenți. Adjunctul comisarului adjunct al poliției, Anthony Cooke, a oferit detalii despre incident, confirmând că atacatorul a fost împușcat mortal de un polițist în timpul liber.

„Am fost informat de către AFP cu privire la evenimentele devastatoare de la Bondi Junction. În mod tragic, au fost raportate mai multe victime, iar primele gânduri ale tuturor australienilor se îndreaptă către cei afectați și către cei dragi lor. Inimile noastre sunt alături de cei răniți și le mulțumim celor care îi îngrijesc, precum și curajoșilor noștri polițiști și primii respondenți.”, a fost mesajul Premierului, conform informațiilor oferite de antena3.ro.

Deși cercetările sunt în curs, nu există un motiv clar în legătură cu atacul. Comisarul adjunct Anthony Cooke a declarat că atacatorul a acționat singur și că nu există o amenințare continuă. Cu toate acestea, poliția nu exclude nicio posibilitate și continuă investigațiile.

Comunitatea reacționează

Deși cercetările sunt în curs, nu există un motiv clar în legătură cu atacul. Comisarul adjunct Anthony Cooke a declarat că atacatorul a acționat singur și că nu există o amenințare continuă. Cu toate acestea, poliția nu exclude nicio posibilitate și continuă investigațiile.Atacul a avut loc într-un mall important din Bondi Junction, o zonă cu o densitate mare de populație și un centru comercial și de transport vital. Atacatorul a fost rănit mortal chiar de un polițist ce se afla prin apropiere, acesta fiind în timpul său liber. Vestea liniștește locuitorii Sydneyului.

„Ea s-a confruntat cu agresorul care se mutase la nivelul cinci al mall-ului, în timp ce ea a continuat să meargă rapid în spatele lui pentru a-l ajunge din urmă. El s-a întors, s-a confruntat cu ea și a ridicat un cuțit. Ea a descărcat o armă de foc și acea persoană este acum decedată. (…) Sunt informat că există cinci victime care sunt acum decedate ca urmare a acțiunilor acestui infractor.”, a declarat comisarul.

Cu toate că suburbiile estice sunt cunoscute pentru prosperitatea lor, acest incident a șocat întreaga comunitate și a subliniat necesitatea de a aborda problemele legate de securitate. În urma acestei tragedii, comunitatea este chemată să rămână unită și să ofere suport celor afectați. Într-o lume marcată de violență, este esențial să ne strângem în jurul valorilor de compasiune și înțelegere pentru a construi un viitor mai sigur și mai pașnic pentru toți.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: