Redactia.ro
Home » Știri » Tragedie în Iași. Doi soți au căzut într-o fântână și din păcate femeia și-a pierdut viața

Tragedie în Iași. Doi soți au căzut într-o fântână și din păcate femeia și-a pierdut viața

Angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Iași au fost solicitați să intervină miercuri după-amiaza pentru a salva un cuplu căzut într-o fântână adâncă din comuna Mogoșești. Incidentul a atras atenția întregii comunități și a evidențiat importanța intervențiilor rapide în situații de urgență. Potrivit informațiilor furnizate de ISU Iași, fântâna în care cei doi au căzut are o adâncime de 10 metri și un diametru de doar 50 de centimetri.

Apelul de urgență și mobilizarea echipajelor

Totul a început cu un apel la numărul unic de urgență 112, anunțând că un bărbat de aproximativ 70 de ani a căzut într-o fântână din localitatea Hadâmbu, comuna Mogoșești. Dispeceratul integrat ISU-SMURD-SAJ Iași a reacționat imediat, direcționând două autospeciale de intervenție și un echipaj de terapie intensivă mobilă către locul incidentului. În scurt timp, a fost primit un al doilea apel care informa că și soția bărbatului se află în fântână, ceea ce a determinat trimiterea unei ambulanțe de tip B pentru a sprijini operațiunile de salvare.

Purtătorul de cuvânt al ISU Iași, Georgică Onofreiasa, a explicat situația: „Dispeceratul integrat ISU-SMURD-SAJ Iași a fost anunțat, prin sistemul unic de urgență 112, că un bărbat în vârstă de aproximativ 70 de ani este căzut într-o fântână din localitatea Hadâmbu, comuna Mogoșești. La locul solicitării au fost direcționate de urgență două autospeciale de intervenție și un echipaj de terapie intensivă mobilă, ca urmare a unui alt apel conform căruia în fântână se află și o persoană de sex feminin. A fost direcționată și o ambulanță de tip B.

Salvarea bărbatului și intervenția pentru soția sa

Când echipele de intervenție au ajuns la fața locului, cetățenii reușiseră deja să scoată bărbatul din fântână. Acesta era conștient și a fost preluat de echipajul de terapie intensivă mobilă. După stabilizare, bărbatul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Sf. Spiridon din Iași, unde a primit îngrijiri medicale suplimentare.

Situația soției sale era mult mai gravă. Femeia, aflată în fântână la o adâncime de aproximativ 10 metri, era inconștientă și nu prezenta semne vitale. Pompierii au acționat rapid pentru a o extrage, dar, din păcate, nu au reușit să o salveze. „Femeia se afla în fântână, inconștientă, la o adâncime de aproximativ 10 metri. Ea a fost extrasă de pompieri, fără semne vitale de viață”, a precizat Georgică Onofreiasa.

Eforturile și provocările intervențiilor în astfel de situații

Intervențiile de acest tip sunt deosebit de complexe și periculoase, necesitând echipamente speciale și personal bine pregătit. Fântâna îngustă și adâncă a prezentat o provocare semnificativă pentru salvatori, care au trebuit să acționeze cu rapiditate și precizie pentru a preveni tragedii suplimentare.

Echipele de intervenție ale ISU Iași sunt pregătite pentru a face față unor astfel de situații critice, iar acest incident subliniază importanța reacției rapide și a coordonării eficiente între diferitele unități de urgență. Faptul că bărbatul a fost scos în viață datorită eforturilor comune ale cetățenilor și ale echipelor de intervenție demonstrează importanța colaborării în momente de criză.

Aceste evenimente tragice evidențiază, de asemenea, necesitatea unor măsuri de prevenire adecvate. Comunitățile rurale, unde fântânile vechi sunt frecvente, trebuie să fie conștiente de riscurile pe care acestea le prezintă și să ia măsuri pentru a le securiza corespunzător. Întreținerea și verificarea regulată a acestor structuri pot preveni accidentele și pot salva vieți.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: