Redactia.ro
Home » Știri » Tragedie în lumea fotbalului. Simion Mironaș s-a stins din viață

Tragedie în lumea fotbalului. Simion Mironaș s-a stins din viață

Simion Mironaș s-a stins din viață

Tragedie în lumea fotbalului. Clubul Gloria Bistrița a anunțat decesul fostului fotbalist Simion Mironaș, celebru pentru meciurile jucate în timpul Cooperativei. Sportivul a murit la vârsta de 56 de ani.

Tragedie în lumea fotbalului. Simion Mironaș s-a stins din viață

Fostul fotbalist Simion Mironas, s-a stins din viață sâmbătă, la vârsta de 56 de ani. Anunțul trist a fost făcut de Gloria Bistrița. Simion Mironas era celebru pentru meciurile jucate în timpul ”Cooperativei” și pentru faptul că a evoluat în aceeași etapă la două echipe din Divizia A, Gloria și Dinamo.

“Fostul fundaş al Gloriei s-a stins astăzi la doar 56 de ani. A jucat pentru echipa noastră nu mai puţin de 153 de meciuri, înscriind 32 de goluri care au făcut tribunele să-l aclame. Îţi mulţumim pentru toate momentele frumoase pe care ni le-ai oferit nouă şi suporterilor Gloriei! Suntem alături de familie în aceste momente dificile. Condoleanțe!”, a fost mesajul postat pe Facebook de gruparea bistriţeană.

Simion Mironas a mai evoluat la Minerul Vatra Dornei, CSM Suceava, Steaua Mizil, FC Arges, Bekescsaba, Rapid, Unirea Dej, Progresul Șomcuta MAre, Olimpia Satu Mare și Corvinul Hunedoara, de unde s-a restras in 2000. Fostul fotbalist a jucat la Gloria Bistrița între 1992 și 1997, când clubul era condus de Jean Pădureanu. Mironas a câștigat Cupa României în 1994 și a evoluat în cupele europene.

Mironas este singurul fotbalist român care a jucat pentru două echipe diferite în aceeași etapă. În zilele de 13 și 15 octombrie 1994, acesta a evoluat atât pentru Gloria Bistrița, cât și pentru Dinamo. În 1998, Simion Mironas a fost implicat într-un accident rutier. Acesta se afla sub influența alcoolului, iar în urma impactului un tânăr și-a pierdut viața, iar un altul a fost grav rănit. Fostul fotbalist a fost condamant la un and e închisoare cu suspendare, iar această decizie a stârnit numeroase controverse la acea vreme.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: