Redactia.ro
Home » Știri » Tragedie la Iasi. Un copil a murit din cauza medicilor

Tragedie la Iasi. Un copil a murit din cauza medicilor

Tragedie la Iasi. Un copil a murit din cauza medicilor

Un băiețel în vârstă de 7 ani a murit fulgerător, după ce a fost dus de urgență la spital. Părinții copilului îi acuză pe medici de nepăsare.

Tragedie la Iasi. Un copil a murit din cauza medicilor

Autoritățile din Iași fac o anchetă după ce un băiețel în vârstă de șapte ani a murit fulgerător. Micuțul, elev în clasa pregătitoare la Liceul Nicolae Iorga, împlinise în urmă cu două săptămâni vârsta de șapte ani.

Sâmbătă seară s-a întâmplat. I-au apărut 2, 3 bubiţe, iar duminică au fost mai multe. Ne-am prezentat cu el la medicul de familie din Paşcani. Doctoriţa a spus că e varicelă, şi i-a dat Nurofen şi Paracetamol, sirop, pentru febră. Luni prezenta simptomele clare, nimic suspect. El era ca de obicei, vioi”, a povestit Adrian Popoaia, tatăl adoptiv al copilului.

Joi după-amiază, starea copilului s-a agravat, motiv pentru care părinții au sunat la 112.

Aşa li s-a transmis, că nu e o urgenţă. Înregistrarea poate dovedi cât de disperaţi eram la telefon. Între timp, Ianis era aproape inconştient, şi a fost pus la oxigen“, spune Adrian Popoaia.

Medicul este acuzat de nepăsare

Băiatul a fost duc la Spitalul de Urgență Pașcani, de la UPU fiind direcționat la etajul 5, la pediatrie. Părinții acuză medicul de nepăsare și că nu a preluat cazul cum trebuie.

Deși copilul trebuia resuscitat, dar în salon nu aveau aparatura necesară.

„L-au resuscitat un sfert de oră, douzeci de minute, până au cărat aparatura de la parter până la etajul 5. Îmi pare rău că nu am putut să filmez cum cărau în braţe asistentele tuburile de oxigen şi defibrilatorul, ajungând în 40 de minute. E ceva de neimaginat. Cu toate astea, l-au resuscitat doar apăsând pe pieptul lui, cum se vede şi în filmare”, a mai spus tatăl.

Medicul Vasiliu a apelat la doi colegi, iar timp de două ore medicii la-u resuscitat pe copil. Din nefericire, medicii au anunțat decesul, însă aceștia nu aveau un diagnostic clar.

Cazul a ajuns în atenția celor de la DSP Iași, iar prefectul Marian Șerbescu a anunțat că va demara o anchetă împreună cu ISJ, cu Serviciul Județean de Ambulanță și DSP.

Citeste si:Vremea în weekend 30 noiembrie-1 decembrie. Se anunță ninsoare

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: